Ghid turistic Aheloi

Recomandat pentru: -

Despre Aheloi

In Bulgaria turistii pot gasi numeroase statiuni foarte frumoase, situate pe malul Marii Negre, in general. Printre cele mai frumoase se numara si Alehoy sau Alehoi. Asezamantul este situat in estul Bulgariei, fiind locul in care traiesc aproximativ doua mii de oameni. In nord veti putea gasi un port foarte mare, numit Burgas, pe cand in sud este Sveti Vlas.

In general, turistii vin in Alehoy vara, pentru ca atunci este perioada in care se pot bucura de plajele intinse, frumoase, curate, cu apa calda si numai buna pentru o baie. De asemenea, in sezonul estival puteti practica sporturi nautice, precum o plimbare cu skijetul, ori puteti doar sa jucati volei pe mal. Nici istoria orasului nu este mai putin interesanta, deoarece se spune ca, foarte aproape de Alehoy, a avut loc demult una dintre cele mai sangeroase lupte, mai exact in anul 917. Atunci ar fi devastat imparatul bulgar Simeon I armata bizantina. Tot atunci se pare ca au murit peste 90.000 de oameni, dintre care 70.000 de bizantini. Mai tarziu, in deceniile urmatoare, a mai avut loc o batalie importanta si anume cea de la Anchialus, dupa care teritoriile au inceput sa se extinda si sa infloreasca armonios.

In Alehoy veti putea admira raul cu acelasi nume, care curge lenes prin oras, pentru ca, ceva mai la sud, sa se verse in Marea Neagra. Si chiar daca nu va asteptati, asezamantul a fost numit oras abia in anul 2009, conform unei decizii al Consiliului Ministrilor din Bulgaria. Resortul era unul foarte cunoscut inca dinainte de acest an si foarte cautat in special de bulgari, dar si de vecinii dimprejurul tarii. Una din atractiile turistice foarte cautate este Hotelul Midia Grand Resort, o alegere favorita pentru turistii din Alehoy.

Daca doriti o vacanta linistita pe litoral, atunci Alehoy este, cu siguranta, una dintre cele mai bune alegeri. Aici transportul este foarte bine dezvoltat - prin oras trec numeroase linii ce il leaga de celelalte destinatii importante din Bulgaria. Un aspect important pentru turisti este faptul ca Aeroportul International Burgas se afla la doar nouasprezece kilometri distanta de Alehoy, ceea ce face destinatia una foarte accesibila. Si daca nu mergeti la plaja, atunci puteti sa va relaxati in parc, pe o banca, in mijlocul naturii. De asemenea, trebuie sa vizitati si singura biserica, ce a rezistat foarte bine in timp si in care periodic se oficiaza slujbe.

Microbistii poate vor dori sa vada stadionul, pe cand doamnele si domnisoarele vor merge sa se racoreasca intr-o cafenea sau la cumparaturi. Puteti lua masa intr-unul dintre numeroasele restaurante si puteti gusta specialitati din peste proaspat ori fructe de mare, in functie de gusturile dumneavoastra. Intr-o zi chiar va puteti relaxa la pescuit pe raul Alehoy, intrucat exista cateva locuri pe mal foarte cunoscute pentru acest sport. Clima va tine cu dumneavoastra si vacanta dumneavoastra, intrucat este una de tip mediteraneana, iar iernile sunt lungi, dar calde si blande.

In cazul in care veti ajunge in Alehoy de Sfantul Spas, trebuie sa stiti ca atunci este sarbatorita ziua orasului si veti nimeri in timpul unei mari petreceri organizate anual! Asadar, nu ezitati sa veniti in Alehoy, pentru ca veti gasi atat liniste, cat si frumusete si facilitati pe masura unei vacante foarte relaxante. Distractie placuta!

Aheloi