Ghid turistic Arbanassi

Recomandat pentru: relaxare, natura, alte atractii

Despre Arbanassi

Satul Arbanassi este un loc deosebit langa Veliko Turnovo, majoritatea caselor fiind din piatra. Se pare ca acest sat a fost fondat in secolul al XV-lea de catre crestinii veniti aici din sud – vestul Peninsulei Balcanice.

In secolul al XVII-lea si al XVIII-lea, Arbanassi devine un important centru comercial. Oamenii din acest sat erau implicati in activitati de comert international. In aceasta perioada satul avea in jur de 100 de case. Cei de aici aveau relatii comerciale cu Italia, Austro – Ungaria, Rusia, Transilvania si India.

Acest sat pare sa fie un monument istoric extraordinar pentru istoria Bulgariei. In sat si in imprejurimi exista nenumarate obiective turistice care ar putea fi atragatoare pentru orice turist interesat de aceasta zona. Puteti sa faceti o plimbare relaxanta prin centrul satului si sa admirati casele vechi din piatra. Acestea au fost construite in perioada Renasterii, devenind o adevarata placere pentru ochi. Cele mai cunoscute edificii din Arbanassi sunt Casa Constantalieva, Casa Hagiilieva, Casa Kandilarova, Casa Haginikova, Casa lui Chamurov.

Aceasta zona va ofera o priveliste minunata spre dealurile Tsarevets si Trapezitsa, care reprezinta cele mai atragatoare destinatii culturale vizitate din tara. Pe langa casele prezentate mai sus, in sat mai exista si niste biserici remarcabile, iar in imprejurimi se gasesc manastirile cele mai cunoscute din Bulgaria. Chiar si in sat gasiti Manastirea Arbanassi Adormirea Maicii Domnului si Sf. Nicolae. Se pare ca bisericile din Arbanassi sunt cunoscute in toate Bulgaria. Daca va hotarati sa alegeti acest sat ca destinatie turistica, trebuie sa vizitati aceste monumente istorice unice.

Cetatea Tsarevets este situata in apropierea satului Arbanassi, aproape de centrul Veliko Tarnova. Trapezitsa este un deal istoric unde se gasesc cladirile bisericesti principale ale capitalei vechi a Bulgariei. Biserica „Sfintii patruzeci de mucenici” se gaseste la poalele cetatii Tsarevets din Veliko Tarnovo. Aici puteti gasi cele mai importante monumente epigrafice in limba bulgara veche.

Daca doriti sa ramaneti cateva zile aici, va puteti caza la Park Hotel Arbanassi 4*, Arbanashki Han 3*, Complex Izvora 3*, Hotel Izvora (2) 3*, Hotel Zagorie 1*, Prestige Hotel 3*, Perla Hotel 1*. Mai multe oferte de cazare in Arbanassi puteti gasi pe pagina noastra dedicata.

Arbanassi