Ghid turistic Arkutino

Despre Arkutino

Litoralul bulgaresc incepe sa fie foarte cautat in ultimul timp, pentru ca statiunile sale sunt foarte curate si au preturi modice, pentru ca oricine sa poata veni aici. Asadar, puteti veni in Arkutino care este un resort ce va pune la dispozitie toate facilitatile, printre care sunt incluse voia buna, personalul calificat si vremea numai buna pentru plaja.

Principala atractie in orasul Arkutino este Marea Neagra, bineinteles, dar si plajele de pe mal. Sunt intinse, cu nisipuri curate si fine. Pe plaja veti putea beneficia de orice doriti: sezlonguri, umbrelute, baruri pe plaja sau restaurante, toate cotra unor preturi foarte mici. Aveti la dispozitie si numeroase hoteluri sau pensiuni in care sa va cazati pe intregul litoralul Bulgariei, iar pentru o noapte de sedere veti plati intre douazeci si cinci si patruzeci de euro pe zi, in functie de locatia cladirii in oras.

Puteti sa veniti cu prietenii sau familia, pentru ca resortul este potrivit pentru ambele categorii. Pe plaja exista zone in care puteti juca volei sau alte sporturi, precum fotbal ori batmington, iar in apa puteti sa va racoriti ori sa dati o tura cu ski-jetul pana in larg. De altfel, statiunea este una foarte romantica, ideala pentru cuplurile care doresc sa isi petreaca fie o simpla vacanta, fie luna de miere, in doi. De asemenea, in Arkutino exista si o zona salbatica, extrem de fascinanta si care incepe sa fie descoperita incetul cu incetul de catre cei care vin aici.

Pe langa plaje, orasul Arkutino pune la dispozitia turistilor si cateva obiective turistice foarte importante care trebuie vizitate neaparat. Intrucat in trecut aici au locuit traci, greci, romani, slavi, bulgari, dar si multe alte nationalitati, cu totii si-au pus amprenta asupra localitatii. Asadar, pe langa numeroasele stanci, pajisti si zone verzi in general, puteti vedea si ceea ce a ramas pe locurile in care, candva, existau castele. Ca si infrastructura, nu se poate compara cu resorturile mai mari, precum Albena sau Constantin si Elena, dar acest aspect nu ii scade, in nicin fel, farmecul.

Nici ruinele bisericilor vechi nu lipsesc, foarte frumoase si unele, cu adevarat impresionante. De altfel, deschiderea la mare este un avantaj foarte mare pentru Arkutino, asa ca veti putea inca vedea porturile vechi, transformate azi in ruine de importanta istorica. Cei ce pasesc in aceasta statiune se pot bucura si de privelistea unor pietre de sacrificiu care in timp au fost declarate monumente istorice. Daca va gandeati ca Arkutino este doar o statiune destinata sezonului estival, v-ati inselat. E drept ca, in anotimpurile calde vin cei mai multi turisti, insa si toamna sau iarna exista dornici sa cunoasca asezamantul, desi atunci nu isi pot lua cu ei costumul de baie pentru a se racori in Marea Neagra.

Un sejur in Arkutino va fi unul foarte placut si memorabil, incat va veti dori sa reveniti si cu alta ocazie. Nu uitati aparatul foto acasa, pentru ca veti putea face fotografii minunate aici. Resortul este unul foarte primitor, in ultimii ani pe aici trecand foarte multi turisti. Asadar, vacanta placuta!

Arkutino