Informatii utile Balcic

Date generale


Moneda: Leva (pl.
Limba oficiala: Bulgara
Fus orar: GMT 02:00

Balcic este recunoscuta pentru


istorie
cladiri istorice
cultura
muzee
traditii
plaja

Cand este indicat sa vizitati orasul Balcic

Daca vreti sa vizitati orasul Balcic, trebuie sa stiti ca il puteti vizita in orice perioada a anului, deoarece este un oras fascinant si ieftin. Bineinteles ca primavara, toamna si vara, frumusetea acestui oras atinge apogeul. Dar si in perioada iernii, orasul devine extraordinar de interesant. 

Temperaturi medii lunare in Balcic, Bulgaria

Bucataria traditionala in Balcic

In Balcic, o masa de doua persoane costa aproximativ 40 de leva. Trebuie sa amintim si de mancarea traditionala bulgareasca foarte gustoasa numita salata Shopska. Acest tip de salata contine ardei copt, rosii, branza feta, ceapa, sare si ulei si costa in jur de 5 leva. Daca se intampla sa prinzi o zi foarte calduroasa, alege o ciorba de castraveti racoritoare. Aceasta costa tot 5 leva. Bautura traditionala bulgareasca se numeste ayran care contine iaurt, lapte, apa si sare. Se serveste rece si costa doar 3 leva, dar totusi gusturile nu se discuta, asa ca succesul acestei bauturi depinde de fiecare persoana.

In afara restaurantelor mari, cu o bogata oferta de specialitati locale si internationale, Balcic are si numeroase restaurante mici, particulare. La mici chioscuri stradale veti putea cumpara pizza, spaghetti, alte specialitati si mai ales peste si fructe de mare. Daca preferati sa va gatiti singuri, oferta de fructe, legume si carne este suficient de bogata pentru a satisface orice turist.