Ghid turistic Banya

Recomandat pentru: -

Despre Banya

Vacanta reprezinta zilele in care oricine doreste sa se deconecteze de cotidian si sa profite de orice clipa. Puteti face aceste lucruri in Banya, o statiune foarte frumoasa si pitoreasca din Bulgaria. Orasul se afla intre Karlovo si Hisarya, pe drumul catre Plovdiv. Banya a devenit oras in mod oficial in anul 2002, printr-un act al Parlamentului Bulgar. Desi populatia este una foarte mica, de aproximativ patru mii de oameni, numarul este sporit foarte mult de turisti. Atmosfera asezamantului este una foarte linistita in timpul zilei, peste tot putandu-se auzi muzica live. Restaurantele in aer liber sunt cele care contureaza viata de noapte in general.

In primul rand, trebuie sa stiti ca veti impresionati imediat ce intrati in Banya. Curatenia orasului si oamenii care stau in fata caselor, urandu-va bun venit, va vor incanta indata. De dimineata si pana seara, pe strazi veti putea vedea muncitori care se ingrijesc de aspectul orasului. Aveti la dispozitie un oficiu postal in Banya, in caz ca doriti sa trimiteti vederi celor dragi de acasa, dar si numeroase magazine si cafenele in aer liber. Nu aveti nevoie sa aduceti foarte multe lucruri, pentru ca aici preturile sunt foarte mici, imbiindu-va sa cumparati de toate.

Unul dintre simbolurile asezamantului este dat de facilitatile spa-ului foarte cunoscut, un centru de relaxare impresionant. Aici va puteti ingriji in primul rand de sanatatea dumneavoastra, in special daca aveti afectiuni neurologice sau ginecologice. Exista foarte multe bai, piscine frumos organizate, dar si centre sportive si de reabilitare in care aveti parte de metode eficiente pentru a va imbunatati sanatatea si starea de spirit. Apele minerale variaza atunci cand vine vorba de temperaturi, intre treizeci si cinci si cincizeci si patru de grade. Daca alte resorturi din Bulgaria sunt accesibile in special vara, atunci e bine sa stiti ca in Banya puteti veni in orice perioada a anului.

De asemenea, in oras exista si bai de noroi, care vindeca foarte multe boli. Nici un alt centru din Europa nu are parte de o asemenea diversitate cand vine vorba de ape minerale si bai de noroi. Asadar, noroiul are o consistenta cremoasa, care va va schimba starea de sanatate. Exista chiar si doua piscine pe baza de noroi deschise in Banya. Una este o baie termala, iar cealalta este cu apa calda. Aici veti gasi si dusuri, pe care le puteti folosi inainte de a parasi centrul, pentru ca cei din conducere s-au gandit la toate pentru dumneavoastra.

Turistii din intreaga lume aleg Banya pentru ca faima locului a ajuns pana departe. Noroiul are efecte terapeutice foarte importante, fiind o compozitie biologica activa. Nu fa faceti griji in privinta mirosului, pentru ca acesta este aproape inexistent. Circulatia sangelui este stimulate foarte bine, la fel ca si metabolismul corpului uman. Reumatismul sau bolile de piele sunt vizate in primul rand.

Banya este un loc in care domneste linistea si respectul oamenilor. Puteti decide sa stati intr-unul dintre hotelurile din Banya ori sa inchiriati o camera din casele oamenilor, in functie de cum doriti sa intrati in atmosfera orasului. Dimineata va veti trezi intr-o ambianta foarte linistita, caci nu va va deranja zgomotul masinilor sau al autobuzelor. De altfel, fiecare casa din Banya are o gradina proprie, cu flori si legume plantate de mainile oamenilor. Dupa-amiaza este timpul potrivit pentru o plimbare prin acest asezamant superb si veti descoperi cat de mandri sunt localnicii de orasul lor, dar si de casele pe care le detin. Un colt de paradis - asa ar putea fi descris orasul Banya, care va asteapta cu bratele deschise sa-l vizitati si sa-l descoperiti in toata splendoarea lui, asa ca nu-l ratati sub nici o forma!

Banya