Ghid turistic Bojenci

Recomandat pentru: relaxare, natura, arhitectura

Despre Bojenci

Bojenci (Bozhentsi) este un sat mic din Bulgaria cu o istorie de peste 600 de ani. Este situat pe malul fluviului Bojanka. Potrivit unei legende, acesta a fost fondat de contesa Bojana, iar satul si-a format propria arhitectura in secolul al XVII-lea. Satul are cateva pub-uri, cafenele, magazine cu produse de patiserie si magazine cu suveniruri. Din punct de vedere geografic, Bojenci se gaseste la jumatatea drumului dintre Gabrovo si Tryavna. Gabrovo este leaganul industriei bulgare, numit local si Manchesterul bulgar, iar particularitatile locuitorilor, ajunse legende regionale, au impus crearea Muzeului Umorului si Satirei.

Bojenci este unic ca sat etnografic, mai exact vrea sa reprezinte satul care dateaza inca din anii 1990, fiind o combinatie perfecta intre un loc fantastic, cladiri vechi si aer curat.

Desi este considerat a fi un sat linistit si vechi, proprietarii caselor va ofera cazare in spatii dotate in stil modern. La intrarea in sat veti gasi un birou de turism de unde puteti lua toate informatiile necesare pe parcursul sejurului vostru in Bojenci.

Bojenci