Ghid turistic Borovets

Recomandat pentru: schi, natura, drumetii

Despre Borovets

Borovets este cea mai veche statiune din Bulgaria. Statiunea Borovets a fost deschisa in anul 1896 si se gaseste la o distanta de 72 km de capitala Bulgariei – Sofia -, 10 km de Samokov si 125 km de Plovdiv, la o altitudine de 1390 m. In prezent, Borovets este cea mai mare si mai moderna statiune montana din Bulgaria. Borovets a fost cunoscut si sub denumirea de Chamkoria pana la jumatatea secolului al XX-lea.

Pe la sfarsitul secolului al XIX-lea, Borovets a fost locul de vanatoare pentru anumiti regi ai Bulgariei. Intre timp, Borovets s-a dezvoltat foarte mult, incat s-a transformat intr-o statiune moderna de ski cu hoteluri luxoase si restaurante de buna calitate. Statiunea a gazduit de doua ori World Cup Alpine Skiing (in anii 1981 si 1984).

Pentru cei neinitiati in sporturile de iarna, exista Scoala de ski sau snowboard din Borovets, una din cele mai bune scoli din Bulgaria. Aceasta scoala dispune de mai bine de 200 de instructori, vorbitori fluenti de limbi straine, iar unii dintre ei au fost si schiori profesionsiti. Pe langa statia de telecabine, exista un serviciu de inchiriere ski si snowboard. Totusi, se recomanda sa faceti rezervari pe site. Schiorii si snowboarderii mai avansati pot lua cursuri pentru a-si imbunatati tehnica.

Se elibereaza si un certificat de participare tuturor celor care au participat la cursuri. Numai la cerere sunt disponibili si instructori de ski personali. In ceea ce priveste antrenamentul, acesta se realizeaza in functie de nivelul de dificultate, fiind impartit in 5 faze.

Muntii Rila reprezinta principala zona turistica a Bulgariei cu traseele sale excelente vara si cele mai binecunoscute statiuni de iarna. Aproape toate activitatile sportive si de relaxare se pot desfasura aici, dat fiind faptul ca este destul spatiu pentru a gasi liniste. Traseele de vara sunt bine marcate, dar multe dintre ele sunt dificile pentru incepatori din cauza pantelor abrupte. Pentru trasee scurte interesante sau rute usoare in apropiere de popasuri turistice incercati Borovets (folisind rutele partiilor de ski).

Orasul in sine este destul de mic, fiind ceva mai mult decat un grup de hoteluri moderne si cafenele, restaurante, standuri cu suvenire si cluburi, dar ofera un peisaj superb, inconjurat de varfuri brazdate de paduri verzi de pin.

Fiind cea mai veche statiune din Bulgaria, este un centru compact cu trei asezari–satelit distincte (un microbuz face legatura intre hoteluri si partii). Statiunea are o gondola, doua telescaune si 8 teleschiuri care acopera 50 km de partii, cea mai lunga avand 6 km. Skiul in Borovets este, bineinteles, principalul catalizator al industriei turistice de aici, una infloritoare si pe o panta ascendenta in randurile romanilor, datorita, in primul rand, conditiilor deosebite de cazare in Borovets, la preturi foarte avantajoase.

In calitate de turist, cu siguranta sunteti interesati de obiectivele turistice din aceasta zona. Va recomandam sa vizitati Manastirea Rila. Puteti, de asemenea, sa vizitati castelul Carska Bistrica, care se afla la 10 minute distanta de mers pe jos de centrul statiunii. Alte detalii despre statiune gasiti in sectiunea noastra speciala de informatii utile Borovets.

Borovets