Ghid turistic Cavarna

Recomandat pentru: relaxare, plaja, alte atractii

Despre Cavarna

Cavarna (cunoscuta si Kavarna) este o statiune foarte frumoasa din Bulgaria, situata in partea de nord-est a tarii, in Dobruja. Ea se intinde la saizeci si patru de kilometri de Varna si la patruzeci si noua de kilometri distant de Dobrich. Conform ultimelor statistici, aici locuiesc aproximativ douasprezece mii de oameni. Turistii vin in numar din ce in ce mai mare aici, pentru ca resortul le pune la dispozitie foarte multe locuri interesante de vazut. Printre acestea se numara un mic port pentru iahturi, in care puteti vedea ambarcatiuni de lux, o baza de pescuit, dar si o plaja foarte frumoasa, cu nisipuri curate si apa numai buna pentru a va racori in ea.

De precizat este faptul ca foarte aproape de Cavarna se afla o alta statiune foarte cunoscuta, numita Capul Kaliakra. In anii 2000, orasul a devenit faimos datorita unui eveniment anual care presupune muzica rock. In aceasta perioada aici vin sa concerteze numeroase trupe din intreaga lume, iar tinerii s-au obisnuit cu evenimentul.

Numele resortului este foarte vechi, intrucat in secolul al VII-lea, inainte de Hristos aici exista o comunitate greaca care isi numea asezamantul Krunoi. Numele de Cavarna a aparut in izvoarele istorice pentru prima data in secolul al XV-lea, el fiind influentat probabil din punct de vedere fonetic de Karvuna si Varna. Oraselul pescaresc se invecineaza cu o zona foarte cunoscuta pentru un anume sport: golful. Terenurile sunt intinse si foarte frumoase, iar amatorii acestei activitati sunt invitati sa treaca pe aici. Asezamantul intim si frumos reprezinta o destinatie cu preturi foarte ieftine, indiferent ca vorbim de haine sau de obiecte, ori de suveniruri pentru cei dragi de acasa.

Un tur al orasului trebuie sa cuprinda neaparat cateva atractii turistice foarte importante, printre care se numara un muzeu maritime. Acesta a fost construit in secolul al XV-lea si este localizat la inceputul vaii care da spre port. Veti putea vedea aici numeroase ancore, dar si obiecte de ceramica ce au fost gasite in timpul unor expeditii arheologice. De asemenea, turistii se pot bucura si de o importanta colectie de monede si o comoara care este integral din aur. Mai apoi, e musai sa treceti si pe la muzeul orasului, care poate fi gasit foarte usor, intrucat este amplasat in bibliocata central. Aici veti descoperi numeroase informatii despre istoria asezamantului si veti face o calatorie foarte frumoasa in trecut. Modele de pesteri preistorice, unelte, arme si pistoale din perioada unor razboaie sunt prezentate aici, impreuna cu materiale etnografice, precum imbracaminte si alte exponate caracteristice litoralului bulgaresc.

Daca doriti sa aveti parte de un moment de liniste, atunci trebuie sa vedeti si cele doua biserici din oras, care se afla chiar in centru. Biserica Sfantul George a fost construita in anul 1836, pe cand cealalta in 1860. Ambele au jucat un rol foarte important in timpul dominatiei otomane. Vechile fantani merita si ele vazute, putand fi gasite pe valea care duce spre port. Ele sunt in numar de douasprezece, desi unele dintre ei au fost distruse si restaurate intre timp.

Asadar, Cavarna reprezinta intr-adevar un loc foarte frumos, in care istoria se imbina perfect cu activitatile pentru vacanta. Nu ezitati sa veniti aici, pentru ca va veti bucura cu siguranta!

Cavarna