Ghid turistic Devin

Recomandat pentru: situri religioase, cultura, istorie, lacasuri de cult, muzee, puncte de interes, atractii turistice

Despre Devin

Devin, care a primit denumirea de Djovlen in anul 1934, este un oras din sudul Bulgariei, parte a Regiunii Smolian. Ea se afla aproape de statiunile cu sporturi de iarna Pamporovo si Chepelare, la aproximativ 40 km distanta. Orasul este pe locul al treilea in regiunea sa dupa numarul de locuitori, dupa Smoljan si Zlatograd.

Orasul este situat in partea de vest, in masivul Devin, intr-o vale. Orasul este, de asemenea, traversat de raul Devin, care se varsa in Vaca, afluentul lui Marica.

Situat intr-o regiune foarte bogata in apa, Devin este renumita in Bulgaria si in Balcani pentru apele sale minerale, care provin din surse reci sau calde, a caror temperatura variaza intre 16 °C - 76 °C.

Orasul Devin este cunoscut pentru izvoarele sale termale inca din antichitate. Aici existau foarte multe centre pentru insanatosire: afectiuni osoase, nervoase, cardiovasculare, pulmonare, dematologice, alergice si infectioase. Cheile Trigrad, Pestera din Jaconida si Pestera Diavolului, situate nu foarte departe de aceasta regiune, sunt apreciate si cautate de turisti.

Top obiective turistice Devin

Catedrala Sfantului Duh din Devin
Catedrala Sfantului Duh din Devin

Catedrala Sfantului Duh, din Delvin, cunoscuta si ca Biserica Sfantului Ivan Rilski, este o constructie relativ noua, datand din anul 1891. Biserica poarta,...

Muzeul din Devin
Muzeul din Devin

Muzeul din Devin este foarte usor de gasit, fiind situat chiar in centrul orasului, vis-a-vis de Casa de Cultura. In cazul in care nu va descurcati, va...