Ghid turistic Lozenets

Recomandat pentru: plimbari in aer liber, natura, rezervatie

Despre Lozenets

Vara nu are acelasi farmec daca nu mergi macar cateva zile pe litoral, sa te faci baie in mare si sa te bronzezi pe plaja. Asadar, Bulgaria pune la dispozitia turistilor numeroase statiuni foarte frumoase, in care sa puteti sa va petreceti concediile. Resortul Lozenets este situat intre doua alte statiuni importante, Kiten si Tsarevo, fiind in acelasi timp la o distant de saizeci de kilometri in sud de Bourgas. S-ar putea spune despre Lozenets ca este un mic colt de paradis, datorita frumusetilor sale naturale si nu numai.

Istoria ne arata ca micutul sat a fost intemeiat acum aproximativ optzeci de ani, deci este vorba de un asezamant tanar. Romanii romantici din Velika, din apropiere sunt cei care nu au parte de litoral in orasul lor, asa ca au cautat un loc in care sa se poata bucura de plaje si de tot ceea ce inseamna Marea Neagra. Valurile si briza sunt blande aici, atmosfera fiind una foarte placuta. Prima data, satul a fost numit Emberly, titlul fiindu-i schimbat ulterior in Lozenets, datorita masivelor din apropiere. In prezent, aici se desfasoara mai multe proiecte concomitent pentru ca statiunea sa devina una moderna si cautata de turisti.

Multe personalitati din Bulgaria participa la aceste proiecte, printre care se inscriu muzicieni, artisti, politicieni, iar turistii ce aleg Lozenets drept destinatie pentru vacanta nu regreta nici o clipa. Aici puteti sa va distrati foarte bine. Puteti sa luati lectii de surf de la scoala care este situata in nordul plajei, in caz ca doriti sa aveti parte de putina aventura.

Daca doriti ceva mai linistit, atunci puteti doar sa va plimbati cu unul dintre iahturile care se inchiriaza. O plimbare va va oferi o priveliste superba asupra tarmului, iar catre mare veti avea impresia ca apa este infinita sau ca se uneste cu cerul la un moment dat. Nu trebuie sa ezitati nici sa faceti o excursie cu bicicleta, dar nu oriunde, ci pe munte.

Parcul Natural Strandzha si rezervatia naturala Ropotamo va asteapta si ele pentru a petrece timp de calitate, in mijlocul naturii, asa cum in marile orase, pline de zgomot nu veti avea ocazia. In acelasi timp, veti vedea locuri neatinse inca de mana omului si care mustesc a frumusete. Si daca pe mare ati fost, atunci trebuie sa incercati si o plimbare cu vaporasul pe raul Ropotamo sau pe raul Veleka. Experienta va fi una de neuitat, intrucat malurile sunt impadurite aproape complet, oferind imagini incredibile celor care trec pe aici.

Chiar daca nu poate fi comparat cu Albena, de exemplu, Lozenets este un resort mult mai micut, sa nu va imaginati ca nu exista viata de noapte. Dimpotriva, cele cateva cluburi anima foarte tare noptile de vara, energia fiind la ea acasa. Puteti sa va distrati pana in zori intr-unul din cluburile Alcohol, By the way sau 360 degrees. Astfel, combinatia dintre sporturile nautice extreme de ziua si viata de noapte agitata reprezinta reteta perfecta pentru ca tinerii sa vina aici. In plus, preturile sunt foarte mici, asa cum sunt in general pe tot litoralul bulgaresc. Exista insa si localuri departe de agitatie si de maratonul petrecerilor, in caz ca doriti sa petreceti o seara linistita, la un pahar de vin. In ultimii ani, resortul a inceput sa fie vizitat de catre foarte multi turisti, in special de aceia care lucreaza mult in timpul anului si care in vacanta cauta sa se detaseze total.

O destinatie micuta, dar frumoasa si care ofera tot ce si-ar putea dori cineva – cam asa s-ar putea descrie destinatia noastra pe scurt. Aici va veti putea simti bine, caci plajele curate va stau la dispozitie, hotelurile din Lozenets va ofera toate facilitatile necesare, iar viata de noapte este si ea animata, pe toate gusturile. Bucurati-va de vacanta si lasati grijile deopoarte pentru cateva zile, cel putin. In acest sens, Lozenets va ajuta pe deplin!

Top obiective turistice Lozenets

Rezervatia Ropotamo din Lozenets
Rezervatia Ropotamo din Lozenets

Una dintre cele mai vechi rezervatii ale Bulgariei, declarata inca din anul 1940, se intinde de-a lungul celor 50 de km ale raului Ropotamo, rau ce izvoraste...

Rezervatia Strandja din Lozenets
Rezervatia Strandja din Lozenets

Dincolo de orasul Sopozol si de faimoasele dune de la Primorsko, in marginea partii de sud-est al Bulgariei, se intinde lantul montan Strandja, ce pare...

Lozenets