Ghid turistic Nisipurile De Aur

Nisipurile De Aur
Recomandat pentru: manastiri, puncte de interes, situri religioase, plaja

Despre Nisipurile De Aur

Statiunea Zlati Piasati, in traducere Nisipurile de Aur, se intinde de-a lungul uneia dintre cele mai bune plaje de pe litoralul bulgaresc. Una dintre multele statiuni preferate de turistii straini are putin farmec bulgar, dar facilitati bune pentru o vacanta la malul marii. Nisipurile de Aur este o destinatie turistica populara, existand multi turisti din Romania, Germania, Marea Britanie, Rusia, Franta, Europa Centrala cat si din alte tari care au fost atrase de climatul favorabil, de peisajul pitoresc si de preturile rezonabile.

Statiunea a inceput sa se dezvolte in anul 1957 si in aproximativ doua decenii locul a fost transformat intr-un modern complex de vacanta, cu multe hoteluri, dintre care majoritatea sunt deschise pe tot parcursul anului, vile, cladiri cu apartamente, centre de spa, restaurante, cluburi, atractii, centre comerciale si sportive, precum si o scoala de echitatie. Statiunea Nisipurile de Aur a fost privatizata in 1990, urmand modelul binecunoscut de catre noi, si incepand cu anul 2000 a receptionat investitii considerabile. In prezent, majoritatea hotelurilor din Nisipurile de Aur ofera cazare in regim all-inclusive. Aceasta zona este cunoscuta ca avand cel mai pur nisip de cuart de pe coasta si tot aici gasiti copaci batrani, gradini, mall-uri si zone pietonale. Statiunea Nisipurile de Aur a fost premiata cu Blue Flag, fiind astfel recunoscuta international, atat pentru calitatea plajelor de care se pot bucura anual turistii, cat si pentru serviciile turistice prestate pe acest litoral.

In prezent, statiunea Nisipurile de Aur este cea mai mare statiune turistica a Bulgariei la Marea Neagra. Este una dintre statiunile specifice litoralului bulgaresc unde ploua destul de putin, iar caderi abundente de zapada sunt extrem de rare. De altfel, vremea din Nisipurile de Aur este renumita pentru temperaturile potrivite sejururilor la mare si la soare, blanda in timpul iernii si calduroasa in timpul verii. Statiunea Nisipurile de Aur poate fi un punct de atractie pentru turistii din toata Europa data fiind combinatia dintre nisipul fin si auriu, apa limpede asemenea cristalului si vegetatia abundenta. Denumirea acestei statiuni provine dintr-o veche legenda a locului conform careia, in urma cu foarte multi ani, cativa pirati au ingropat o comoara pe faleza Marii Negre la nord de orasul Varna, iar natura s-a razbunat pe acei pirati si a transformat aurul intr-un nisip splendid.

In aceasta zona aveti urmatoarele atractii turistice: Castelul din Balcic (fosta resedinta a Reginei Maria si Gradina Botanica), Muzeul Istoric, Biserica Sf. Nikola, Muzeul Etnografic, Galeria de Arta din Sudul orasului Dobrudza, Biserica Sf. Gheorghe, Biserica Sf. Petka, Biserica Greceasca Sf. Elena (folosita si pentru concerte, mai ales concerte de opera), Teketo (monument religios de cult). In interiorul localitatii exista si un lacas de cult, Manastirea Alhadza, o constructie bizara, accesibila in cadrul unor pesteri, realizata in timpul ocupatiei otomane. Mai multe despre locatia si atractiile majore ale regiunii de coasta, puteti vedea pe harta Nisipurile de Aur.

Exista restaurante si taverne situate de-a lungul coastei Marii Negre, unde multi turisti pot servi diverse produse culinare atat din bucataria traditionala bulgareasca, avand in acelasi timp si preparate din gastronomia cu specific grecesc, rusesc, chinezesc, italienesc dar si alte preparate exotice. In ceea ce priveste viata de noapte, aveti suficiente locuri de distractie, cum ar fi night-cluburi, cazinouri, discoteci, majoritatea fiind amplasate la malul marii.

Oferta de agrement a statiunii Nisipurile de Aur este foarte variata: 10 terenuri de tenis de camp, sali de bowling, terenuri de volei, terenuri de minigolf, sali de fitness, piste amenajate pentru ciclism. Tot in aceasta zona exista si o scoala de scafandri care organizeaza cursuri de scufundari. Copiii au si ei locuri special amenajate si beneficiaza si de un parc acvatic. De asemenea, exista si foarte multe sali de jocuri electronice si sali cu calculatoare pentru cei pasionati de astfel de activitati.

Top obiective turistice Nisipurile De Aur

Manastirea Aladzha din Nisipurile de Aur
Manastirea Aladzha din Nisipurile de Aur

In apropiere de statiune este Manastirea Aladzha, care a fost amenajata in galeriile unor pesteri sapate in stancile din spatele statiunii la inceputul...

Nisipurile De Aur