Ghid turistic Obzor

Recomandat pentru: plaja, parc acvatic, camping, biserici, relaxare

Despre Obzor

Inconjurat de vaste paduri, vita-de-vie si dealuri, la doar 35 de km de statiunea Sunny Beach si cu o populatie de peste 2.000 de persoane, Obzor este un mic orasel de coasta, localizat ceva mai la sud de gura de varsare a raului Dvoinitsa. Cunoscuta in antichitate ca si “Orasul Soarelui”, statiunea Obzor este amplasata intr-un cadru pitoresc, marginita la nord de Capul Sf. Atanas, iar la sud de Muntele Emona.

Cu o istorie incarcata de-a lungul a peste 1000 de ani, orasul si statiunea Obzor starneste interesul turistilor straini si a celor bulgari prin patrimoniul cultural si istoric redat de ruinele asezarilor grecesti, romane, dar si a celor din perioada Imperiului Otoman.

In timpul verii, temperatura aerului ajunge aici la 31 C0, in timp ce iarna coboara la 5° C, iar cea a apei variaza intre 20-25° C timp de sapte luni, oferind astfel turistilor posibilitatea de-a se bucura mai mult timp de razele soarelui, valurile apei si de plajele cu nisip fin. Bucurandu-se de combinatia perfecta mare-munte, orasul s-a dezvoltat intr-un ritm alert in ultimii 5 ani, transformandu-se intr-o adevarata statiune cu plaje intinse, ce ofera un teren de tenis, un stadion de fotbal, dar si foarte multe activitati sportive terestre, atragand din ce in ce mai multi turisti.

Fiind situata la jumatatea distantei dintre orasele Varna si Burgas, si la 40 de km de orasul Nessebar, asa cum puteti observa pe harta Obzor, statiunea pune la dispozitia turistilor o retea de autobuze, microbuze si taxiruri pentru a facilita accesul acestora catre Obzor. Cele mai populare restaurante in randul turistilor se gasesc la hotelul Ticha si in restaurantul Starata Kushta (Restaurantul “Casa Veche”), in sezonul estival orasul trezindu-se la viata prin notele muzicale si mirosurile oferite de cafenele, barurile si restaurantele ce se intind de-a lungul stradutelor, unde vizitatorii pot gasi o gama variata de mancare, de la bucataria traditionala bulgareasca, la cea chinezeasca, sau chiar indiana.

In ceea ce priveste structurile de primire cu functiuni de cazare, statiunea Obzor dispunde de trei locuri de campare cu bungalow-uri situate intre orasul si satul Byala, aceste locuri neavand nevoie de rezervare in avans. Cu preturi la fel de accesibile turistilor, sunt si hotelul Ticha si hostelul Amore Tourist.

Cele mai cunoscute hoteluri din Obzor, cu servicii all inclusive, sunt: Hotelul The Luca Helios Beach, Hotelul The Sol Luna Bay si The Cliff Beach & Spa Resort. Si hotelul Miramar situat pe plaja, ofera standarde ridicate, dispunand de trei restaurante diferite, printre care si unul specializat in prepararea mancarurilor din peste si fructe de mare. In anul 1994 a fost construit hotelul Coral, iar recent hotelul Obzor Beach Resort, ce cuprinde sapte cladiri principale, amplasate pe plaje, la doar 1,5 km de oras.

Obzor