Ghid turistic Parshevitsa

Despre Parshevitsa

La doar 25 km de orasul linistit Vratsa, in nord-vestul Bulgariei, se intinde frumoasa statiune montana Parshevitsa, la o altitudine de 1.300 m. Desi statiunea se intinde pe o suprafata destul de redusa, sezonul turistic al schiului dureaza intre 3-5 luni.

Partia de schi este bine intretinuta si este perfecta pentru incepatori si intermediari in ale practicarii acestui sport, dar si pentru cei care aleg snowboarding-ul. Aceasta se intinde de-a lungul a 1.100 m, iar telescaunul din zona are o capacitate de 300 de persoane/ora, preturile fiind destul de accesibile pentru toata lumea.

Statiunea reprezinta si un loc perfect pentru camparea pe timpul verii, turistii avand nenumarate modalitati de petrecere a timpului liber. Puteti vizita frumoasele statiuni din apropiere (vedeti harta Parshevitsa), ca Sokolets, Beglichka sau Stresherski, aceasta din urma fiind si cea mai mica. Tot aici este si „regatul florilor”, acolo unde in primavara, poienile se umplu de minate flori de violete, ale calor culori ce variaza de la rosu la purpuriu acopera muntii intr-un fel aparte si foarte poetic.

Turistii in cautare de relaxare vor gasi in Parshevitsa o adevarata oaza de liniste. Nefiind foarte populata, aceasta statiune montana poate fi usor comparata cu molcomele sate romanesti de munte, traditia fiind foarte bine combinata cu confortul si serviciile ireprosabile. Daca localitatea vi se pare prea mica, puteti sa gasiti cazare la ski in Bulgaria intr-unul din resorturile din apropiere si sa o vizitati intr-o excursie de o zi.

In momentul in care veti ridica ochii spre cer, atunci cand va aflati in statiunea Parshevitza din Bulgaria, ochii va vor fi captivati nu doar de frumosii masivi montani ci si de bataile rapizi de aripi ale multitudinii de specii de pasari ce traiesc in aceasta zona, avand cuiburi pe varfurile din aceasta zona. Cu siguranta, statiunea Parshevitza va fi apreciata de iubitorii de natura, frumos si liniste!

Parshevitsa