Informatii utile Plovdiv

Date generale


Moneda: Leva (pl.
Limba oficiala: Bulgara
Fus orar: GMT 02:00

Plovdiv este recunoscuta pentru


arheologie
arhitectura
istorie
puncte de interes
situri religioase
plimbari in aer liber

Posibilitati de cazare in Plovdiv

Dintre numeroasele hoteluri si pensiuni existente in orasul Plovdiv, va recomandam urmatoarele variante:
Dedeman Trimontium Princess Plovdiv 4* se afla la 15 km de Aeroportul Plovdiv si la 500 m de statia de autobuz. Hotelul are o locatie ideala, aproape de principalul cartier comercial si de afaceri. Hotelul este situat si in apropierea Centrului Istoric din Plovdiv. Camerele sunt confortabile si decorate elegant.
Boris Palace 3* este un hotel de tip boutique, amplasat in inima zonei istorice din Plovdiv, in apropierea Amfiteatrului si a Stadionului Roman. Camerele hotelului sunt decorate in stil clasic, avand o ambianta eleganta si in acelasi timp fiind echipate cu toate facilitatile necesare. Hotelu are 4 sali de intalniri de afaceri, un bar in hol si un restaurant care serveste delicioase preparate bulgaresti si din bucataria internationala.
Novotel Plovdiv 4* ofera o vedere impresionanta spre Muntii Rodopi. Novotel este solutia perfecta pentru cei care doresc sa descopere fascinanta cultura si istorie a acestui oras. Camerele spatioase au un design modern oferind tot confortul. Hotelul mai are trei restaurante diferite, o cafenea si doua baruri unde puteti degusta preparate delicioase intr-o atmosfera prietenoasa si eleganta. Tot aici mai aveti la dispozitie si o piscina interioara incalzita, 10 sali de reuniune si o zona de parcare.
Bright House 3* este situat chiat in centrul orasului Plovdiv, langa strada principala, oferind apartamente cu dotari complete. Langa hotel gasiti cluburi, baruri si centre comerciale, fiind in imediata vecinatate a Centrului Istoric si a Amfiteatrului Roman. Daca va faceti rezervare din timp, acest hotel va poate oferi si un mic dejun in stil englezesc.
Hotel Noris 3* este situat la 5 minute de mers pe jos de principala zona comerciala din Plovdiv. Hotelul mai ofera si un centru de infrumusetare si un bar de noapte. Camerele includ o zona de relaxare cu fotolii si TV cu ecran plat.

Shopping in Plovdiv

Plovdiv ofera cea mai vasta gama de cumparaturi din regiune. Orasul vechi are peste 40 de magazine de antichitati, multe dintre ele adunate in Saborna, unde puteti gasi dantela de epoca, fotografii vechi, suveniruri de razboi si obiecte interesante din perioada comunista. Pe toata lugimea strazii Saborna, standurile vand ceramica traditionala, iar artistii folosesc grilajele ca spatii de galerie improvizate. Mai multi artisti se aduna in jurul moscheii Djumaya unde veti gasi o gama completa, de la icoane la arta abstracta. Cumparaturile de lux se pot face cel mai bine pe bulevardul Alexander Battenberg.

Plovdiv