Obiective turistice Plovdiv

Muzeul Etnografic din Plovdiv

In coltul sud-estic al strazii Ciumakov, in spatele zidurilor inalte, se afla Muzeul Etnografic cu o serie de exponate excelente despre viata si obiceiurile traditionale bulgare.

Amfiteatrul Roman din Plovdiv

Construit in secolul al II-lea i. Hr. si redescoperit abia in anul 1972 ca urmare a unui cutremur in oras, Amfiteatrul Roman din Plovdiv a fost renovat si gazduieste spectacole in aer liber in timpul verii.

Biserica Sfintii Constantin si Elena din Plovdiv

Biserica Sf. Constantin si Elena este cea mai veche cladire din oras, fiind fondata in anul 337 de catre imparatul roman Constantin, desi picturile murale extravagante dateaza din anii 1830, atunci cand biserica a fost reconstruita ultima data.

Forumul Roman din Plovdiv

Chiar in spatele oficiului postal sunt ruinele excavate ale Forumului Roman, parand mai degraba pierdute in masa de beton. Din piata, mergeti inspre nord, pe principala strada comerciala a orasului Plovdiv, unde veti gasi cateva firme internationale scumpe ale unor branduri foarte bine cunoscute.

Centrul Istoric din Plovdiv

Cartierul Vechi al orasului Plovdiv, din secolul al XIX-lea, este exceptional: un labirint de strazi pavate, flancate de frumoase vile caracterizate de fatade colorate aprins si etaje superioare sustinute de coloane, un stil specific locului. Desi v-ati putea bucura doar admirand privelistea, cateva cladiri merita o mentiune speciala si o vizita. Casa Hindlian a fost construita pentru negustorul instarit...

Moscheea Djumaya din Plovdiv

Moscheea Djumaya domina piata cu acelasi nume. Ridicata in secolul al XV-lea, este inca folosita, desi majoritatea celorlalte 50 de moschei construite in timpul stapanirii otomane au ajuns intr-o stare foarte proasta. Merita vizitata si moscheea mai mica Imaret pentru bogatele sale decoratii din secolul al XV-lea. 

Ruinele Eumolpias din Plovdiv

Unul dintre cele mai vechi orase ale Europei, localizat in partea sudica-centrala a Bulgariei, este cunoscut ca si Plovdiv, sau Orasul Celor Sapte Dealuri, deoarece a fost construit de-a lungul a sapte coline, coline ce se inaltau mandre deasupra raului Maritsa. Orasul Plovdiv a luat nastere pe unul dintre aceste dealuri – Nebet Tepe, acum aproximativ 6000 de ani, ca o asezare tracica, cunoscuta...

Plovdiv