Ghid turistic Pomorie

Despre Pomorie

Situata pe o peninsula stancoasa de aproximativ 3,5 km lungime, la doar 20 km de orasul Burgas, statiunea maritima Pomorie beneficiaza de un climat extrem de favorabil, cu peste 2.360 de ore insorite anual.

Temperatura medie a apei si a aerului in luna iulie este de 23,6° C, in timp ce toamna temperatura medie a aerului coboara pana la 20.5° C. Aici, stratul de zapada dureaza foarte putin, intre 5 si 7 zile, iar primavara temperatura medie a aerului ajunge la 14° C. Este extrem de renumita in lume pentru calitatile curative ale namolului.

Printre cele mai importante obiective ale statiunii se numara: manastirea Sfantul Gheorghe, un monument de arhitectura medievala, in care se gasesc icoane ce dateaza din perioada secolelor XVIII-XIX; o mica biserica cunoscuta ca si „Transformarea lui Iisus” ridicata in anul 1764; biserica „Fecioara Maria” din anul 1890, care a fost ridicata de cel mai bun student din Kolio Ficheto (Usta Gencho); vechile morminte tracice din secolele II-III d.H.; vechile case din lemn specifice secolului al XIX-lea; muzeul de sare etc.

Golful Pomorie ofera posibilitatea plimbarii cu iahtul sau navigarea pe mare, in timp ce, cheilul de la Pomorie este preferatul iubitorilor de pescuit. Unitatile de cazare din Pomorie pun la dispozitia turistilor 60.000 de paturi in hoteluri de o stea, 2 stele, respectiv 3 stele, fiecare hotel avand piscina interioara, restaurant si facilitatile necesare pentru recreerea familiilor venite in vacanta.

Statiunea beneficiaza de o retea extinsa de transport, asigurand in permanenta legatura cu celelalte statiuni si orase, iar avantajul apropierei de centru regiunii Burgas si de faimoasa statiune Sunny Beach, fac din Pomorie una dintre cele mai preferate destinatii in randul turistilor. Aeroportul este localizat la doar 8 km de oras.

Sub denumirea de „Pomorie” inca din 1934, statiunea este una dintre cele mai cunoscute in productia de sare si vin, dar si in practicarea pescuitului, toate acestea ducand la cresterea economica a acestei statiuni balneo-climaterice, una dintre cele mai frumoase de pe litoralul bulgaresc.

Pomorie