Ghid turistic Primorsko

Recomandat pentru: plaja, biserici, parc acvatic, rezervatie naturala, relaxare

Despre Primorsko

Primorsko este un oras - statiune balneara - situat in sud-estul Bulgariei. Temperatura medie inregistrata in acest oras este de 27 °C in iulie, ceea ce face ca Primorsko sa fie un loc favorabil pentru turism. Raurile Ropotamo si Dyavolska Reka curg aproape de oras.

Primorsko este in principal vizitat de est-europeni: sarbi, slovaci, cehi. Orasul este prevazut cu plaje minunate, restaurante si baruri, cluburi si chiar un parc de apa. Parcul acvatic este prevazut cu o piscina mare si un tobogan masiv in forma de U.

Plajele sunt igure pentru inot, fiind de mica adancime. Avand in vedere ca verile sunt calde, adaugati in bagajul dumneavoastra produse care sa va protejeze de soarele fierbinte. Fiind o statiune turistica, Primorsko are mai multe magazine care vand suveniruri, haine si multe alte lucruri.

Produsele de patiserie din Primorsko sunt delicioase. Banitsa este o patiserie traditionala in care puteti servi produse ieftine si foarte bune. Berea Zagorka este una dintre cele mai populare tipuri de bere din Bulgaria si merita sa o incercati. Este recomandabil sa consumati apa imbuteliata si nu apa de la robinet.

Pentru a ajunge in statiunea Primorsko puteti lua un microbuz de la statia de autobuz din Burgas. Burgas este usor accesibil de oriunde din Bulgaria, cu avionul, trenul sau autobuzul. Un taxi de la Burgas la Primorsko va fi destul de scump. Asigurati-va sa negociati un pret inainte de a ajunge in taxi si luati-l pe cel care va va cere cel mai mic pret pentru cursa solicitata.

Primorsko