Ghid turistic Ravda

Recomandat pentru: relaxare, plaja, familii

Despre Ravda

Localizat pe coasta pitoreasca a Marii Negre, in sud-estul Bulgariei, intre cele doua statiuni faimoase, Nessebar si Sunny Beach, oraselul Ravda reprezinta locul perfect pentru cei care cauta o oaza de liniste si relaxare.

Fiind amplasata la o distanta considerabila de marile orase si centre industriale, micuta statiune, a carei plaja se intinde pe o suprafata de 57.000 mp, beneficiaza de aer curat si ape limpezi, temperatura medie a aerului in sezonul estival fiind de 22° C, in timp ce, cea a apei variaza intre 20-26° C. De asemenea, in zona nu exista specii de rechini, serpi veninosi, scorpioni, meduze, paianjeni sau alte insecte.

Pentru a ajunge in statiune, turistii pot opta pentru Aeroportul International Burgas, care este situat la doar 28 de km de Ravda, iar de acolo pot merge cu masina pe drumul principal ce leaga Burgas de Varna, drum ce trece la doar un km de statiune. De asemenea, Ravda este usor accesibil si datorita curselor regulate cu autocarul care circula in fiecare zi pe rutele Nessebar-Sunny Beachs si Nessebar-Ravda-Burgas.

Natura a fost darnica aici, statiunea Ravda fiind inzestrata cu numeroase golfulete si capuri ce se scald in albastrul-azur al marii. Cel care domina privelistea este insa Capul Ravda, protejat de doua golfuri: primul este cunoscut pentru plajele sale acoperite de nisip auriu – golful South Beach, in timp ce, cel de-al doilea, situat intre capurile Ravda si Akrotiria, este preferatul celor care cauta linistea.

Structurile de primire cu functiuni de cazare din Ravda sunt reprezentate de case de oaspeti, hoteluri destinate familiilor, pensiuni si bungalow-uri, majoritatea fiind construite intr-un stil arhitectural contemporan, cu un design modern. Printre cele mai cunoscute hoteluri, se remarca: Hotel Miami localizat la doar 70 de metri de centrul statiunii, avand o capacitate de 10 camere duble, 3 triple si 2 partamente; hotelul Elegance, deschis turistilor de la 1 mai pana pe 30 octombrie, ce dispune de 12 apartamente – 4 a cate 3 camere, 4 cu 2 camere si 4 apartamente rezidentiale; hotel Elwira; hotel Royal, situat la 50 de metri de plaja; Ravda Holiday Club; Hotel Perla etc.

Statiunea are si multe restaurante, printre care si Ciganski Tabor, situat pe plaja dintre Ravda si Nessebar, taverne, cafenele, cofetarii si baruri (Cocktail Bar Hawaii). Hotel Bijou din Ravda este si el, la randu-i, printre preferintele turistilor romani.

Ca o onoare adusa acestui mic paradis, in cadrul insulelor South Shetland din Andartica, mai exact in insula Livingston, altitudinea maxima a fost atinsa de un bulgar ce a denumit varful dupa numele statiunii – Varful Ravda.

Ospitalitatea oferita de bulgari si serviciile de inalta calitate, sunt prezente in fiecare restaurant si loc de divertisment al statiunii Ravda!

Ravda