Ghid turistic Razlog

Despre Razlog

Inchis, ca intr-o fortareata, in valea Razlogului de cele trei lanturi montane: muntii Rila la nord, muntii Pirin la sud si la vest, si muntii Rodopi la est, orasul Razlog s-a dezvoltat in perioada anilor 1990-2000 ca un important centru turistic de iarna. Apartinand provinciei Blagoevgrad, orasul Razlog este traversat de raul Mesla.

Accesul in statiune este asigurat de o serie de linii de autobuz ce conecteaza Razlog in fiecare zi cu orase ca Bansko, situat la doar 6 km, Blagoevgrad, Sofia, Gotse Delchev, Velingrad, si multe alte statiuni. Bogat in traditii culturale si obiceiuri pastrate de-a lungul secolelor, Razlog ofera turistilor prilejul de a vedea doua dintre cele mai importante evenimente folclorice ale Bulgariei: sarbatorile “New Year’s Koukeri” si adunarile iubitorilor de arta populara la evenimentul cunoscut ca si “Prin sings”.

Tot aici, turistii se pot bucura de prezenta celor 41 de cladiri construite in stilul arhitectural specific perioadei renasterii nationale. Partea nordica a orasului reprezinta imparatia Parcului National Pirin, parc ce a fost introdus in Patrimoniul Mondial Natural si Cultural. Aici turistii se pot bucura de cele peste 100 specii de pasari, peste 1.100 specii de plante, printre care si simbolul muntelui – floarea de colt si de cele 42 specii de mamifere – capre negre, ursi etc.

Muntii Pirin si Rila ofera un adevarat paradis iubitorilor de natura si de drumetii, turistii fiind destul de familiarizati cu locatiile de la Predel si Betolovoto, dar si cu celebra cabana Yavorov. In perioada iernii, muntii Pirin se transforma intr-un adevarat “munte de zapada”, asa cum l-au denumit tracii, oferind schiorilor cele mai bune partii.

Statiunea ofera iubitorilor de golf si un centru turistic, sportiv si de relaxare, situat la poalele Muntilor Pirin, cunoscut ca si Pirin Golf & Country Club. Pe langa terenul de golf cu cele 18 gauri, complexul dispune de una dintre cele mai minunate privelisti asupra muntilor Rila si Rodopi si include o parcare pentru masini, o zona rezidentiala, un centru comercial cu restaurante si cafenele, o baza de echitatie si un complex sportiv.

Cazarea in Razlog concureaza, ca preturi, cu statiunile turistice de iarna de la noi. Totusi, daca doriti doar sa vizitati localitatea, puteti efectua aici o excursie de o zi si sa va cazati in Bansko, intr-unul din hotelurile renumite de aici, la doar cativa kilometri distanta.

Razlog