Ghid turistic Stara Zagora

Despre Stara Zagora

In Bulgaria, numeroase persoane merg pentru a-si petrece concediul pentru ca aceasta este o tara foarte primitoare, cu multe locuri frumoase de vizitat, oameni calzi si primitori, preturi mici si cazare decenta si confortabila. Spre exemplu, cei care inca nu s-au decis asupra regiunii sau orasului pe care urmeaza sa il viziteze in Bulgaria, regiunea Stara Zagora este o varianta foarte buna si demna de luat in considerare pentru urmatorul concediu. Regiunea are capitala in orasul ce poarta acelasi nume.

Stara Zagora este al saselea oras din Bulgaria ca si marime, unul din cele mai importante centre economice nationale, situat la o distanta considerabila de Sofia, in regiunea istorica Thrace. Orasul Stara Zagora are un istoric foarte vechi, dateaza din secolele 6-5 i.Hr. Istoria sa este foarte bine conservata prin prisma cladirilor si a monumentelor impresionante. Aici se pot vizita ramasitele orasului antic, forul, amfiteatrul, baile termale, zidurile si alte atractii care cu siguranta vor uimi toti turistii.

In Stara Zagora un alt obiectiv turistic important este si moscheea Esky, o cladire care a supravietuit unui incendiu mare izbucnit in perioada Razboiului de eliberare Ruso-Turca. Este o cladire ale carei reminiscente arata ca in subsolul ei se afla si o biserica crestina medievala, dar si un sanctuar ce dateaza de pe vremea tracilor. Pentru ca orasul a fost fondat de catre traci si a purtat initial numele de Beroe (fier), Stara Zagora este acum un obiectiv turistic important pentru toti cei care vin in vacanta alaturi de familie sau in concediu. In ziua de astazi inca se mai pot vedea piese de teatru in incinta vechiului amfiteatru, fiind o piesa unica arhitecturala antica ce putea gazdui pana la 1300 de persoane si acum are un spatiu destul de generos. Nu trebuie ratata nici casa memoriala Geo Milev, cu mii de exponate ale poetului faimos in intreaga lume, unde turistii pot viziona intr-o camera moderna chiar si un documentar despre mostenirea poetului.

Stara Zagora