Ghid turistic Ribaritsa

Recomandat pentru: plimbari in aer liber, natura, rezervatie

Despre Ribaritsa

Cel mai pitoresc satuc dintre cele 13 ale regiunii Teteven, satul Ribaritsa este amplasat la poalele varfului Vezhen (2.198 m), la altitudinea de 600 m, si se intinde de-a lungul a 12 km, fiind strabatut de raul Beli Vit si de afluentii sai. De aici a aparut si numele satului de “ribaritsa”, care inseamna “peste”, apele raurilor ce-l traverseaza fiind pline cu pastrav. De asemenea, ca simbol al satului a fost ridicat la intrarea acestuia un monument cunoscut ca si “Baiatul Raului”.

Cea mai mare atractie a satului o constituie natura salbatica a Parcului National Central al Balcanilor si una dintre cele 9 perle verzi ale sale, asa-numita rezervatie a biosferei de la Tsarichina. Conform unei legende locale, numele acestei rezervatii se datoreaza fiicei regelui de atunci, pe numele de Tamara, o fata foarte bolnava ce a fost vindecata cu ajutorului unei plante, adusa din Indiile de Vest, ce avea staminele unite in forma de picior de iepure – “tsarichina”. De altfel, atractiile turistice din regiune nu se limiteaza la un singur parc sau rezervatie naturala. Putem recomanda inca doua asemenea parcuri, la mica distanta de micul sat de vacanta.

Pentru turistii care vor sa admire frumusetile naturii din imprejurimile satului, cele mai cunoscute trasee sunt: satul Ribaritsa- Cherna reka – cabana Eho; satul Ribaritsa- Sovatski dol place – caban Vejen; satul Ribaritsa- Sovatski dol place – cabana Benkovski; satul Ribaritsa- Bogoya – cabana Vasiliov; cabana Benkovski- cabana Vejen- cabana Eho - cabana Vasiliov; complexul Ribaritsa – creasta Vasiliovska –cabana Vasiliov etc.

Aici se pot inchiria si biciclete, motoscutere, dar si ghizi profesionisti pentru excursiile organizate. Odata ajunsi pe munte, turistii pot campa, pot face picnic, pescui, etc. Cele mai cunoscute trasee destinate ciclistilor ce au ca punct de plecare satul Ribaritsa sunt: Bryazovo, cabana Vejen, monumentul lui Benkovski (1843-1876), locul cunoscut ca si Cherna Reka /Ostrikit, satul Shipkovo si apoi orasul Troyan.

Excursiile organizate aici ce au ca punct de plecare satul Ribaritsa, continua spre orasul Teteven si pestera Saeva, spre manastirea Glojen, catre baile cu apa termala de la Shipkovo si apoi catre orasul Troyan cu manastirea omonima, traseul terminandu-se in satul Cherni Osam.

Exista foarte multe structuri de primire cu functiuni de cazare in Ribaritsa, printre care hoteluri, vile, case de vacanta, pensiuni, hoteluri tip-apartament, etc. Printre cele mai cunoscute hoteluri de aici, se numara: Hotel Green Village, de 3 stele cu o capacitate de 83 de locuri, preturile pe camera incepand de la 26 € - 72 € / noapte; Hotelul St. Ekaterina de 3 stele, cu o capacitate de 99 de locuri si cu preturi ale camerei ce variaza intre 24 € - 56 € / noapte; Park Hotel Ribaritsa***; Hotel Evergreen Palace***; Hotel Fedora** etc.

Top obiective turistice Ribaritsa

Rezervatia Naturala Boatin din Ribaritsa
Rezervatia Naturala Boatin din Ribaritsa

Ribaritsa va pune la dispozitie nu doar una, ci mai multe rezervatii. Astfel, in fiecare zi veti putea descoperi altceva. De aceasta data, orasul bulgaresc...

Ribaritsa