Ghid turistic Sandanski

Recomandat pentru: cultura, situri religioase, plimbari in aer liber, arhitectura, arta, cladiri istorice, expozitii

Despre Sandanski

Cel mai calduros oras al Bulgariei, cu temperaturi ce ating vara 45° C, amplasat la poalele Muntilor Pirin, Sandanski se bucura de faima de a fi un important centru balneoclimateric, datorita si numeroaslor izvoare de apa minerala aparute aici.

Traversat de raul Sandanska Bistrita si situat la 173 km de capitala Sofia, orasul Sandanski este singurul din tara care dispune de peste 200 de specii de plante mediteraneene, ce pot fi admirate in parcul orasului.

Pana in anul 1949 era cunoscut sub numele de Sveti Vrach, dat de cei doi vindecatori ai orasului din acea perioada, ceea ce se traducea prin „Sfintii Vindecatori”, pentru ca mai apoi sa fie numit dupa revolutionarul Yane Sandanski.

Primul lucru pe care vizitatorii il remarca este faimoasa statuie a sclavului Spartacus, conducator al unei revolte din Imperiul Roman in perioada anilor 75-71 i.H., ce se inalta mareata la intrarea in oras. Centrul din Sandanski ofera turistilor posibilitatea de a vizita Muzeul Arheologic si Biserica Sf. Gheorghe, ridicata in secolul al XIX-lea.

Pe langa inchirierea bicicletelor, a motocicletelor si a scooter-elor, plimbarile cu ATV-ul prin oras, vizionarea spectacolelor la teatru, fotografierea peisajelor si a monumentelor istorice si culturale, degustarea de vinuri, turistii pot face cumparaturi de la Galeriile de Arta Sandanski si Likin, de pe bulevardul Macedonia, acestea reprezentand si inima comerciala a orasului. De pe acest bulevard, se poate ajunge si in parcul orasului, parc ce se intinde de-a lungul malului raului Sandanska Bistrita.

Orasul beneficiaza si de o retea extinsa de drumuri si cai ferate, prin intermediul carora se poate ajunge in statiunea vecina, cunoscuta ca si Melnik, unde turistii pot explora craterul vulcanic Rupite, cu ale sale izvoare termale, dar si oportunitatea de a vizita Manastirea Rila si de a escalada muntii omonimi.

In ceea ce priveste structurile de primire cu functiuni de cazare, orasul-resort Sandanski dispune de foarte multe hoteluri clasificate intre doua si patru stele, dar si de vile, pensiuni. Cel mai cunoscut este complexul Interhotel Sandanski****, situat la poalele muntilor Pirin, in mijlocul unui parc, cu o capacitate de 285 de camere. Se mai remarca si complexul Medite Resort Spa Hotel**** , cu o capacitate de 35 de camere, un restaurant ce poate servi pana la 130 de persoane simultan si o terasa in aer liber cu 160 de locuri.

Top obiective turistice Sandanski

Biserica Sfantul Gheorghe din Sandaski
Biserica Sfantul Gheorghe din Sandaski

Unul dintre simbolurile orasului Sandanski din Bulgaria este, fara indoiala, Biserica Sfantul Gheorghe. Aceasta este deosebit de frumoasa si isi deschide...

Parcul Orasului din Sandaski
Parcul Orasului din Sandaski

O plimbare este cel mai placut mod prin care puteti descoperi un oras. De aceea, sunteti invitati sa descoperiti Parcul orasului Sandanski ce mai este...

Muzeul de Arheologie din Sandaski
Muzeul de Arheologie din Sandaski

Unul dintre obiectivele cele mai interesante din Sandanski, orasul bulgaresc, este cu siguranta Muzeul de arheologie, in care cei care pasesc sunt invitati...

Sandanski