Ghid turistic Semkovo

Despre Semkovo

Amplasat la 17 km de orasul Belitsa, la o altitudine de 1.750 m fata de nivelul marii, statiunea Semkovo ofera o panorama unica asupra lantului montan Rila. Statiunea se bucura de conditii excelente de practicare a sporturilor de iarna, clima fiind de tip mediteranean, influentata de prezenta lantului montan, stratul de zapada formandu-se inca de la inceputul lunii noiembrie, astfel incat in luna ianuarie ajunge la 60-80 cm.

Frumusetea naturala cu care a fost inzestrata aceasta statiune se combina cu partiile de schi deja existente si cu echipamentele necesare iubitorilor de acest gen de sport, facand din Semkovo una dintre destinatiile preferate ale turistilor, atat iarna, cat si vara cand cauta relaxare si odihna. Semkovo beneficiaza de sapte partii de schi ce se intind pe o lungime de 4 km, dintre care trei sunt localizate pe versantii nordici, fiind cele mai dificile de parcurs; partiile de schi sunt completate de opt telescaune. La doar cativa kilometri se gaseste o alta statiuni turistica de iarna importanta, Borovets.

De o mare importanta turistica in timpul iernii se bucura saniile acoperite de covorase viu-colorate ce efectueaza trasee, din apropierea orasului Belitsa, spre diferite obiective turistice din Semkovo. Reprezentand o parte din ecoturismul orasului Belitsa, statiunea este si un punct de plecare in cadrul traseelor propuse turistilor vara, cum ar fi Templul Eternitatii, Regele Muntelui, Potecile Ghetarului etc.

Pentru iubitorii de drumetii, Semkovo ofera o serie de trasee turistice, marcate cu indicatoare: la doar 1.5 km nord-est de cabana Semkovo, strajuit de varful Middle; intr-o frumoasa padure se oglindeste lacul Suhoto (Lacul Uscat), iar la nord-vest de acest varf se gasesc si caldarile si lacurile Skalishki, Vapski si Chernopolianski; la o distanta de 2 h si 30' se gaseste cabana Macedonia, in timp ce in partea de nord si nord-vest cerul este dominat de frumoasele varfuri Goliam, Angelo, Uzunitsa, Pystri, Cherna, Pavlev, Kanarata, Skalets, Vapa, Middle si Lopatishki.

Un alt punct de atractie turistica, localizat in apropiere de statiunea Semkovo este Parcul Ursilor Dansatori.

Cele mai cunoscute unitati de cazare din statiune sunt Hotel Bor* si Complexul Hotelier Rila**. Cel dintai are o capacitate de 57 de camere, cu 124 de locuri in total, a caror pret variaza intre 21 € -62 € / noapte; are un restaurant, bar, gradina, terasa, sal de fitness, sauna etc. Complexul Hotelier Rila** permite cazarea a 204 persoane in 89 de camere, dintre care 31 sunt camere duble, 42 sunt triple, 4 camere a cate 4 locuri si 12 apartamente pentru 3-5 persoane; ofera turistilor o piscina interioara, sauna, sala de masaj si hidromasaj, sala de gimnastica, un restaurant si un bar de zi.

In concluzie, chiar daca este mai putin populara decat marile statiuni montane din Bulgaria, Bansko sau Pamporovo, Semkovo este destinatia perfecta a iubitorilor practicarii sporturilor de iarna, atat incepatori cat si avansati! Daca doriti mai multe alternative si oferte la ski in Bulgaria, verificati periodic sectiunea noastra special creata in acest sens.

Semkovo