Ghid turistic Shkorpilovtsi

Despre Shkorpilovtsi

Micuta statiune Shkorpilovtsi este amplasata la doar 100 m de cele mai frumoase plaje ale coastei nordice a Marii Negre. Ceea ce o transforma in destinatia perfecta de vacanta, a turistilor bulgari si straini, este apropierea de „capitala marii”, Varna, la doar 42 de km si de orasul Byala la 30 de km.

Shkorpilovtsi se bucura de cea mai lunga (13 km) si cea mai lata (100 m) banda de nisip dintre toate statiunile de pe litoralul Bulgariei, plajele cu nisip fin impletindu-se cu diferite tipuri de paduri, oferind astfel posibilitatea de relaxare si recreere intr-un cadru mirific. Numele statiunii se datoreaza fratilor Karel si Hermann Skorpil, doi exploratori arheologi.

In apropiere de plaja, curge linistit raul Funduklijska, de-a lungul caruia se gasesc mai multe izvoare minerale, constituind astfel premisa dezvoltarii unei statiuni balneare cu servicii de inalte calitate. Tot aici se afla si Institutul de Cercetari Stiintifice Shkorpilovtsi a carui constructie a inceput in anul 1980, pentru a fi terminata 3 ani mai tarziu si deschisa publicului in anul 1983. Institutul este responsabil pentru demararea mai multor studii stiintifice in zona de coasta, dar si pentru formarea de specialisti, gazduind totodata si foarte multe seminarii si conferinte.

Pe langa spatiile de campare din statiune, turistii pot innopta si in vilele si hotelurile din Shkorpilovtsi (de ex., Hotel Chernomorec**, cu o capacitate de 60 de locuri).

Shkorpilovtsi