Ghid turistic Sinemorets

Recomandat pentru: plaja, natura, relaxare

Despre Sinemorets

Satul Sinemorets, acest colt de rai situat in partea de sud-est a litoralului bulgaresc, foarte aproape de granita cu Turcia si ceva mai jos de Ahtopol, este marginit de doua rauri, Veleka si Butamjata, din interiorului Parcului National Strandja.

Statiunea se bucura de cele doua plaje, cu ape clistaline, ce se impletesc cu padurile nesfarsite de la poalele muntelui Strandja: una catre nord, destul de lata, aflata aproape de gura de varsare a raului Veleka, mai greu accesibila, situata intr-o zona mai stancoasa, preferata de nudisti, de cei aflati in cautarea solitudinii si de tineri, iar cealalta catre sud este flancata de stanci, fiind mai accesibila si preferata familiilor.

Pentru turistii interesati, din Sinemoretz se efectueaza excursii cu barca pe raul Veleka; aici avand posibilitatea de a admira speciile de pasari, animale, sau de a pescui, in rau existand peste 30 de specii de pesti. La sud de Sinemoretz se intinde plaja Silistar, cautata in principal pentru nisipul sau fin, apele linistite si foarte putin adanci catre mal. Aceasta se bucura in ultimul timp de faima printre familiile cu copii mici.

Oferta de cazare din statiune nu este foarte bogata, rezumandu-se la doar cateva hoteluri. Acestea ofera conditii foarte bune de relaxare fiind dotate cu piscina, restaurante, locuri de joaca pentru copii, saloane de masaj, sala de fitness etc. Printre hotelurile de lux ale statiunii, se numara: Hotel Serenety Bay****, un hotel destinat in special familiilor, ce functioneaza inca din anul 2006; Hotel Apolonia Palace****, cu o capacitate de 120 de locuri; Hotel Bella Vista****, deschis in anul 2004, are o capacitate de 210 camere, dintre care 127 sunt camere duble, 45 de apartamente, 30 de camere destimate familiilor si 8 uplexuri, pretul acestora plecand de la 25 € / noapte etc.

Bineinteles, Sinemorets se poate vizita si pe parcursul unei excursii de o zi, timp in care va puteti relaxa, pescui sau inota in liniste. Pentru mai multe posibilitati de cazare in regiune, va invitam sa vizitati sectiunea noastra de Last Minute Bulgaria.

Sinemorets