Informatii utile Sofia

Date generale


Moneda: Leva (pl.
Limba oficiala: Bulgara
Fus orar: GMT 02:00

Sofia este recunoscuta pentru


arhitectura
cultura
situri religioase
muzee
puncte de interes
plimbari in aer liber

Cand este indicat sa vizitati orasul Sofia

Lunile cele mai placute pentru a vizita Sofia sunt mai, iunie si septembrie; in aceste luni este destul de cald pentru a va bucura de parcuri si cafenele in aer liber si baruri. Temperaturile se ridica la aproximativ 28 º C pana in august, care poate fi, de asemenea, o luna plina de ploi abundente. Iarna localnicii merg in zonele de schi din apropiere, cum ar fi la Vitosha. In intervalul noiembrie-februarie, temperaturile se afla in jurul valorii punctului de inghet si ninsoarea este comuna.

Temperaturi medii lunare in Sofia, Bulgaria

Ce sa luati in bagaj

Adaugati in bagaj haine potrivite sezonului ales pentru vacanta: pentru vara haine confortabile in culori vii, din tesaturi usoare, iar pentru iarna adaugati haine care sa va tina de cald, ideal usor de purtat in straturi. Indiferent de anotimp adaugati haine impermeabile. Consumabilele medicale si produsele cosmetice va vor fi necesare. Nu uitati aparatul de fotografiat!

Shopping in Sofia

Principalele zone comerciale din Sofia sunt pe bulevardul Vitosha, strada Ignatiev Graf si strada Rakovski. Aici veti gasi multe magazine mici cu etichete de designer la preturi accesibile - in special de-a lungul Bulevardului Vitosha.

Hali Tsentralni, situat pe Bulevardul Maria Louiza, este un bazar foarte curat si bine-organizat, deschis zilnic. Situata pe Bulevardul Stefan Stambolov, Zhenski Pazar (Piata pentru femei) este deschisa zilnic.

Mall of Sofia, de pe Bulevardul Stambouliski, include librarii, un food court si branduri internationale. CSC, de pe Bulevardul Arsenalski, are sase niveluri cu baruri, restaurante, un cinematograf IMAX, plus haine de firma din Franta si marfuri turcesti.

Magazine de suveniruri din care puteti achizitiona papusi rusesti, bijuterii, ceramica, obiecte din lemn, fete de masa brodate si dantela sunt de gasit intre Tsum si Sheraton.