Ghid turistic Sunny Beach

Recomandat pentru: parc acvatic, plaja, cazinou, parc de distractie, viata de noapte

Despre Sunny Beach

Intinzandu-se de-a lungul unui frumos golf semicircular situat cu fata spre est, protejata la nord de crestele lantului montan balcanic, iar la sud avand peninsula pe care este amplasat orasul antic al Nessebar-ului, statiunea Sunny Beach este cea mai mare si cea mai celebra statiune a litoralului bulgaresc.

Datorita apropierii de orasele Burgas (35 km) si Varna (95 km), accesul in statiune se face prin intermediul aeroporturilor acestora. De aici, turistii sunt transportati cu taxuirile catre statiune, pretul calatoriei variind intre 50 si 120 leva. De asemenea, Sunny Beach dispune si de o retea de autobuze ce face legatura dintre aceasta si statiile de autobuz ale marilor orase bulgare (de exemplu, pretul biletului cu autobuzul dintre Sunny Beach si Varna costa 10 leva). Bineinteles, aceleasi legaturi foarte bune intre localitati faciliteaza accesul turistilor romani pe ruta Romania - Sunny Beach. Urmariti traseul in harta Sunny Beach, special creata pentru o orientare mai buna.

Sunny Beach beneficiaza de o plaja lunga de 8 km si lata de 30-60 m, acoperita de nisip auriu, o mare blanda lipsita de maree, dune naturale de-a lungul carora se gasesc 16 specii de plante rare si peste 1700 de ore innsorite ce dureaza din luna mai pana in octombrie. Sporturile nautice reprezinta o adevarata placere si o tentatie irezistibila pentru iubitorii acestui gen: wind-sufing, para-sailing, schi nautic, iar pentru acei care iubesc schimbarea, o alternativa la aceste sporturi poate fi tenisul, volei pe plaja, bowling, mini-golf, plimbarea cu bicicleta prin oras etc.

Parcul de distractii – Aqua Park, din partea de vest a statiunii atrage ca un magnet turistii dornici de aventura, aici ei gasind 13 topogane cu apa si o piscina.

Sunny Beach este foarte populara pentru viata de noapte oferita tinerilor turisti, animata de existenta a o serie de baruri, discoteci, cluburi de noapte, cinema-uri, spectacole. Cele mai cunoscute restaurante ce ofera o astfel de viata de noapte sunt: restaurantul Oasis, Hanska Shatra (Cortul lui Khan), restaurant Fregatata, Rousska Troika etc.

Sunny Beach este si gazda mai multor spectacole de moda, a diverselor concursuri pe plaja, a Festivalului International de Cantec Popular „Golden Orpheus”, a concursului „Deceniul Muzicii Simfonice”, ce face parte din Festivalul International de Muzica Folclorica. Tot aici a avut loc si cea de-aV-a editie a conferintei internationale „Stranski-Kaischew Surface Science” in anul 2008, conferinta organizata de trei ori pe an si sponsorizata de Academia de Stiinta a Bulgariei, numita astfel in onoarea a doi cercertatori de origine bulgara.

Statiunea organizeaza si excursii catre cele mai importante atractii turistice din apropiere: excursii de maxim 2 zile cu autocarul catre minunata statiune Nessebar, situata la doar 3 km de Sunny Beach, catre manastirea Rila, spre orasul Plovdiv, Veliko, Kotel-Zheravna, catre Nisipurile de Aur, spre orasul Sozopol cu parcul national Ropotamo.

Populatia stabila a statiunii Sunny Beach este destul de redusa, insa pe timpul verii statiunea devine casa a mii de turisti, acestia gasind aici peste 130 de restaurante cu mancare traditionala specific bulgareasca, dar si internationala, si aproximativ 800 de hoteluri cu o capacitate de cazare de peste 300.000 de locuri. Printre hotelurile de 5 stele se numara: Barcelo Royal Beach, Royal Palace Helena Park (232 de camere), Victoria Palace Hotel etc., dar si hotelurile de 3 si 4 stele sunt la fel de importante: Grand Victoria Hotel 4*, Grand Oasis Hotel 4*, Flora Hotel 4*, Astoria Hotel 3*, Delfin Hotel 3* etc. Mai multe informatii despre sejururile in Sunny Beach putei vizualiza pe sectiunea special realizata.

Sunny Beach