Ghid turistic Sveti Vlas

Recomandat pentru: plaja, parc acvatic, biserici, manastire, debarcader, relaxare, familii

Despre Sveti Vlas

O alternativa mai linistita a statiunii Sunny Beach, amplasata la doar 3 km de aceasta, mai exact la poalele Muntilor Stara Planina si la nord de golful Burgas, o reprezinta orasul si statiunea Sveti Vlas.

Declarat oras la inceputul anului 2006, Sveti Vlas functioneaza ca si statiune turistica de litoral inca din 1963 si este singurul loc de pe intreg litoralul bulgaresc ce are plajele orientate direct catre sud. Acestea se intind de-a lungul a 1,5 km si au o latime medie de 25 m; sunt trei la numar: cea centrala este si cea mai lunga, sudica – cea mai micuta, iar cea de-a treia plaja este situata in vecinatatea portului de agrement. In apropierea statiunii Sunny Beach, plaja se lateste pana la 200 m.

Transportul turistilor din si spre statiunea Sveti Vlas se efectueaza cu ajutorul microbuzelor particulare, a taxiurilor si autobuzelor. Exista curse ce pleaca la intervale regulate de timp, in fiecare zi, catre statiunille Nessebar si Burgas, iar pentru parcul de distractii “Aqua Park” din Sunny Beach, transportul din Sveti Vlas este gratuit. Deasemenea, legatura dintre Nessebar si Sveti Vlas se face si cu ajutorul transportului maritim, existand foarte multe barci puse la dispozitia vizitatorilor.

Boom-ul turistic al statiunii a avut loc la inceputul anilor 2000, cand au fost ridicate o serie de complexe hoteliere de lux, cu investii germane si britanice. Aproape toata statiunea a fost construita de la zero, iar pe langa aceste structuri de primire cu functiuni de cazare ireprosabile, au mai fost realizate o serie de amenajri a spatiilor verzi, au fost construite parcari, asfaltate drumurile pana la mare, plantate flori si amenajate piscine pentru fiecare complex turistic.

Este statiunea preferata a multor turisti din Rusia, Marea Britanie, Polonia, Romania si Scandinavia!

Ultima investitie a statiunii o reprezinta portul de agrement Dinevi, cel mai mare astfel de port din Bulgaria, ce permite acostarea a 300 de iahturi. Aici se remarca un mare complex turistic – Dinevi Resort, ce detine 10 apartamente de lux; 17 restaurante cu specific national si international; 15 piscine; 3 cluburi; 2 saloane de infrumusetare; centre de fitness; centrul spa Victoria, ce ofera turistilor peste 150 de tipuri de masaj asiatic etc. Dinevi Resort beneficiaza si de un amfiteatru in aer liber, unde turistii pot viziona spectacole gratuite, sau chiar pot lua parte la acestea, dar si de un cinema si o discoteca pentru tineri. Alte doua locatii populare in randul turistilor statiunii sunt Hotel Paradise Beach Sveti Vlas si Hotel Caesar Palace Sveti Vlas. Nu uitati sa verificat, din cand in cand, sectiunea noastra dedicata ofertelor de cazare, in special datorita reducerilor facute pe pachetul "all inclusive" Sveti Vlas.

Chiar daca a trecut printr-o serie de modificari la inceputul anilor 2000, statiunea Sveti Vlas continua sa ramana un loc linistit, potrivit pentru recreere si odihna, motiv pentru care este preferatul familiilor cu copii mici!

Sveti Vlas