Ghid turistic Tsigov Chark

Recomandat pentru: pescuit, relaxare, natura

Despre Tsigov Chark

Oferind conditii prielnice pentru practicarea turismului atat iarna, cat si vara, statiunea Tsigov Chark, situata la o altitudine ce variaza intre 900-1.100 m, este una dintre cele mai cautate atractii turistice din estul Muntilor Rodopi.

Situata pe tarmul lacului artificial Batak, accesul in statiune se face cu ajutorul microbuzelor ce fac legatura dintre Tsigov Chark si orasul Batak, amplasat la doar 8 km, sau intre acesta si orasul Velingrad, asezat in partea de est, la o distanta de 24 km. Drumul dintre cele doua orase, Batak si Velingrad, traverseaza statiunea.

Pe timpul verii, statiunea ofera turistilor posibilitatea de a pescui sau de a practica o serie de spoturi nautice, toate acestea pe malul si lacul Batak si in jurul celui de-al treilea baraj ca si marime din Bulgaria.

Fiind in principal o destinatie specifica practicarii sporturilor de iarna, cum ar fi schiul si snowboarding-ul, statiunea dispune de o pista recent construita, ce se intinde pe o lungime de 1.500 m, saritura medie facandu-se de la o altitudine de 100 m, perfecta atat pentru incepatori, cat si pentru intermediari. Pista este constituita din doua parti: partea de jos, mai accesibila incepatorilor si dotata cu 2 telescaune si partea de sus, mai abrupta, potrivita schiorilor cu experienta si deservita de un teleschi. Pentru cei interesati de a ajunge cat mai repede in partea de sus a pistei, pretul unui bilet la telescaun este in jur de 6 €/zi.

Statiunea beneficiaza si de un serviciu de inchiriere a echipamentelor de schi pentru numai 6 € /zi, iar pentru turistii incepatori exista instructuri calificati.

Imprejurimile statiunii Tsigov Chark ofera o serie de excursii catre monumentele istorice din orasul Velingrad (de ex., Muzeul Istoric), obiectivele turistice din pitorescul oras Batak, dar si expeditii pe munte iubitorilor de drumetii (de ex, traseul ce duce la pestera „Alba ca Zapada”, situata la 23 de km de statiune in muntii Rodopi).

Pe langa numeroasele restaurante si terase ale statiunii pregatite sa incante papilele gustative ale turistilor cu minunatele bucate traditionale, exista si posibilitati de cazare pe malul lacului Batak in bungalow-uri, dar si in vile, complexe hoteliere, pensiuni si case destinate familiilor.

Baza de cazare a statiunii Tsigov Chark se remarca prin: Hotelul Eterno*** – cu vedere spre lacul Batak si cu o capacitate de 40 de locuri, pretul unei camere de 2 locuri plecand de la 26 €/noapte; Vila Aida***, situata la 500 de m de pista de schi, ce dispune de 12 camere duble, 2 studiouri si 2 apartamente, pretul unei camere de 7 locuri fiind de 36 €/noapte; Complexul Hotelier Viviana**, ce ofera 60 de locuri de cazare, dispuse in 7 casute si 2 apartamente, pretul unei camere de 2 locuri pleacand de la 15 €/noapte si 50 de locuri in restaurantul complexului, etc.

Micuta, dar perfecta tot timpul anului pentru practicarea turismului, Tsigov Chark ofera una dintre cele mai minunate privelisti asupra oricarei alte statiuni montane din Bulgaria!

Tsigov Chark