Cum se ajunge in Burkina Faso

Calatoria cu avionul in Burkina Faso

Burkina Faso dispune de doua aeroporturi internationale. Aéroport International d’Ouagadougou este situat in centrul orasului Ouagadougou. Este un aeroport de mici dimensiuni, pe care opereaza o serie de companii nationale si internatinale. Air France pune la dispozitia pasagerilor zboruri zilnice cu aceasta destinatie, in timp ce Air Burkina, Brussels Airlines si Royal Air Maroc fac legatura cu unele destinatii din Europa si Asia. Un alt aeroport international este Aéroport International Borgo, pe care sunt operate cateva zboruri interne si externe.

Pentru a ajunge din Bucuresti in Burkina Faso aveti de parcurs un drum lung si destul de obositor, avand in vedere faptul ca nu se efectueaza zboruri directe pe aceasta ruta. Puteti alege un zbor pe ruta Bucuresti – Munchen - Bruxelles – Ouagadougou, un drum de aproape 15 ore, fara a mai lua in calcul durata escalelor.

Calatoria cu autocarul in Burkina Faso

Transportul public in Burkina Faso este efectuat de compania nationala Rakieta, care dispune de autobuze moderne si confortabile, prevazute cu aer conditionat, avand intre 30 si 70 de locuri. Acestea acopera rute importante din tara si respecta programul de sosiri/plecari. In general, autobuzele Rakieta sunt utilizate, in special, de catre turisti, deoarece preturile sunt prea ridicate pentru veniturile localnicilor, iar tarifele variaza in functie de distanta parcursa. Spre exemplu, un billet de la Bobo Dioulasso pana la Ouanga va costa 7000 CFA/persoana, echivalentul a 13.55 USD. In general, cel mai ieftin bilet porneste de la 1.55 USD, iar cel mai scump este de 15.48 USD. Cu autobuzul puteti calatorii din Burkina Faso spre alte tari vecine, precum Ghana, Mali sau Benin. Localnicii apeleaza la autobuze vechi, lipsite de confort dar, pentru turisti, folosirea acestora, este doar o ocazie de a interactiona cu localnicii.

Calatoria cu trenul in Burkina Faso

Principala ruta feroviara a tarii porneste din Ouagadougou si continua pana la Abidjan, oras situat la granita cu Coasta de Fildes si masoara 517 km, in timp ce de la Ouagadougou – Kaya, exista o calea ferata ce acopera o distanta de 105 km. Aceste rute traverseaza orasele Banfora, Bobo-Dioulasso, Koudougou si Kaya, iar costul biletelor variza intre 5.81 USD si 11.60 USD, in functie de distanta parcursa. Singura tara care care are conexiune feroviara cu Burkina Faso este Coasta de Fildes.

Calatoria cu masina in Burkina Faso

Exista aproximativ 12.500 km de drumuri amenajate in Burkina Faso, dintre care 2000 km sunt drumuri asfaltate. In zonele urbanizate, drumurile sunt relativ bine intretinute, dar majoritatea drumurilor secundare sunt neamenajate si devin cu totul impracticabile in perioada sezonului ploios. Companiile care ofera servicii de inchirieri auto sunt destul de reduse numeric, dar cele mai multe pun la dispozitia clientilor si un sofer care va poate fi de folos ca ghid, daca alegeti sa calatoriti in Burkina Faso pe cont propriu. Ca regula generala, autoturismul se conduce pe partea dreapta a sensului de deplasare, iar dreptul de a conduce un autovehicul in aceasta tara se obtine de la autoritatile locale, prin acordarea unui permis de conducere temporar, in baza permisului de conducere eliberat in tara. Cand apelati la companiile rent a car, alegeti autoturisme 4X4, bine echipate si verificati starea tehnica a masinii. Evitati sa conduceti pe timpul noptii, din cauza lipsei iluminatului public. Pretul benzinei in Burkina Faso este de 1.81 USD/L, in timp ce pentru 1 L de motorina achitati 1.6 USD, iar majoritatea benzinariilor se gasesc la iesirea din orase, dar si pe unele drumuri regionale.