Cum se ajunge in Burundi

Calatoria cu avionul in Burundi

Bujumbura International Airport (BJM) este singurul aeroport international din tara. Este in aerport de dimensiuni reduse, pe care opereaza zboruri compania nationala AIR Burundi, cu destinatia Entebbe si Kigali, dar si Brussels Airlines, cu destinatia Nairobi sau South Africa Airways, cu destinatia Johannesburg.

Pentru a ajunge de la Bucuresti la Bujumbura, trebuie sa va pregatiti pentru un zbor de lunga durata, cel putin 20 de ore, pentru care trebuie sa schimbati mai multe companii de zbor si sa faceti mai multe escale, fie la Roma, Frankfurt sau Istanbul, apoi schimbati spre Addis - Ababa, cu destinatia Bujumbura.

Calatoria cu autocarul in Burundi

Exista cateva autobuze care circula pe rute fixe in capitala Bujumbura, care au statie terminus in piata centrala. Sunt si autobuze gestionate de companii private, precum Amahoro, Belveder, Otraco, unde conditiile de calatorie sunt mult mai bune. Cu ajutorul acestora, puteti sa calatori in principalele orase ale tarii, din regiunea estica. Un mijloc de transport des folosit, sunt microbuzele, care circula pe rutele din regiunile sudice ale tarii. Acestea sunt prevazute cu 18 locuri si nu au statii fixe, motiv pentru care trebuie sa-i semnalati soferului intentia dvs. de a urca/cobora.

Calatoria cu masina in Burundi

In Burundi autoturismul se conduce pe partea dreapta a sensului de mers, iar pentru a obtine dreptul de a conduce, aveti nevoie de permis de conducere international. Conditiile de drum sunt destul de slab amenajate, nu exista intersectii semaforizate si nici indicatoare rutiere. Condusul pe timpul noptii este considerat periculos, motiv pentru care se recomanda turistilor sa circule cu mare prudenta si sa acorde o atentie deosebita biciclistilor si pietonilor. In general, in oras si in unele zone regionale se gasesc drumuri asfalte. Daca intentionati sa calatoriti pe cont propriu in zonele rurale, mai ales in perioada sezonului ploios, alegeti autoturisme 4X4, bine echipate si in stare tehnica buna. In Burundi, combustibilul este destul de scump, 1.79 USD/L de benzina si 1.78 /L de motorina.