Informatii utile Burundi

Date generale


Capitala: Bujumbura
Moneda: Franc burundez (BIF)
Limba oficiala: Franceza
Fus orar: GMT 02:00
Religie: Crestini (91.5%), Musulmani (2.8%), Alte religii (5.7%)

Burundi este recunoscuta pentru


cultura
golf
lac
plaja

Cand este indicat sa vizitati Burundi

Tara cu o clima ecuatoriala, Burundi beneficiaza de temperaturi medii anuale situate in jurul a 23ºC. Tara este traversata de doua anotimpuri distincte, sezonul cald, care debuteaza in iunie si dureaza pana in septembrie si sezonul ploios, care incepe in februarie si dureaza pana in luna mai. Restul lunilor se bucura de temperaturi variate, iar media temperaturilor in capitala Bujumbura este de 25ºC.

Temperaturi medii lunare in Burundi

Temperaturi specifice climei ecuatoriale se intalnesc si in regiunile Lacului Tanganika si a campiilor raului Rusizi. Partea buna este ca Burundi poate fi vizitata cam in orice luna din an, deoarece cele mai ridicate temperaturi ating doar 32°C in lunile de vara, pentru ca in timpul sezonului ploios, acestea sa scada pana la 15°C, ceea ce inseamna ca, desi este o tara ecuatoriala, Burundi se beneficiaza de o clima moderata.

Ce sa luati in bagaj

Pentru vacanta in Burundi, alegeti articole de imbracamnite confortabile, tricouri, bluze, cu maneca scurta si lunga, jeans, pantaloni scurti si nu uitati umbrela si o jacheta impermeabila, care se vor dovedi utile pentru zilele cu ploaie si chiar un pulover pentru temperaturile mai scazute din timpul noptii. Alegeti incataminte cat mai confortabila, sandale si pantofi sport, pentru itinerariile in parcurile nationale. Alaturi de cremele de protectie solare, ochelarii de soare, o palarie, articole de igiena personala, mai adaugati o trusa de prim ajutor, binoclu si camera foto. Nu uitati un filtru de apa si o harta cat mai detaliata a tarii.

Viza turistica pentru Burundi

Cetatenii romari care doresc sa calatoreasca in Burundi, au nevoie de viza de intrare, care se obtine, in prealabil, de la Ambasada Republicii Burundi din Moscova, cu o valabilitate de 1 luna, in baza pasaportului, cu o valabilitate de minimum sase lunii, a certificatului medical care sa ateste ca sunteti vaccinati contra febrei galbene si rezervarii de la hotel, la care adaugati taxa de eliberare in valoare de 90 USD. Pentru cetatenii tarilor care nu au reprezentata diplomatica in tara de origine, asa cum este cazul turistilor romani, se poate acorda viza de intrare in sistem VOA, la sosirea pe aeroport, pentru un tarif de 80 USD, dar cu o valabilitate limitata de doar 72 de ore.