Informatii utile Cambodgia

Date generale


Capitala: Phnom Penh
Moneda: Riel (KHR)
Limba oficiala: Khmera
Fus orar: GMT 07:00
Religie: Budisti (96.9%), Alte religii (3.1%)

Cambodgia este recunoscuta pentru


arhitectura
parcuri
puncte de interes
simbouri turistice
atractii inedite
situri religioase
arta

Cand este indicat sa vizitati Cambodgia

Ca in majoritatea statelor asiatice, clima din Cambodgia este dominata de sezonul musonic care alterneaza cu perioade ploioase si secetoase. Din luna mai pana in octombrie se simt efectele musonului, cu ploi dese si vanturi puternice. Gradul de umiditate este foarte ridicat in aceasta perioada. La extrema cealalta, se afla musonul din nord-est, care isi face simtita prezenta din noiembrie pana in martie si care aduce cantitati de precipitatii reduse. Avand in vedere acestea, perioada ideala pentru a vizita Cambodgia este decembrie – ianuarie, cand se inregistreaza temperaturi de aproximativ 30º, iar natura este de un verde patrunzator, ploile sunt absente, iar gradul de umiditate este acceptabil. Incepand cu luna februarie caldura devine insuportabila, desi este cea mai putin aglomerata din puctul de vedere al numarului de turisti. In aprilie, temperaturile ajunga la 40º C ziua si 30º C, in timpul noptii.

Temperaturi medii lunare in Cambodgia

Ce sa luati in bagaje

Este important sa aveti la voi o umbrela si o jacheta impermeabila. Nu uitati ochelarii de soare si o palarie, dar si incaltaminte cat mai comoda. Barbatii din Cambodgia nu obisnuiesc sa se imbrace in pantaloni scurti, asa ca o pereche de jeans sau pantaloni de in si tricou de bumbac sunt ideale. Mai adaugati creme de protectie solara, medicamente pentru uz intern si o lanterna. Pentru doamne, evitati hainele foarte transparente si pantalonii scurti. Daca vizitati templele, barbatii vor trebui sa–si descopere capul, iar femeile sa aiba umerii acoperiti. De asemenea, daca intentionati sa vizitati palatul regal, trebuie sa stiti ca exista un cod vestimentar formal, atat pentru barbati cat si pentru femei.

Viza turistica in Cambodgia

Pentru a calatori in Cambodgia aveti nevoie de un pasaport valid, iar viza turistica se acorda cu o durata de valabilitate de 30 de zile, pentru care platiti 20USD. Aceata poate fi primita la sosirea pe aeroportul din Siem Reap sau pe aeroportul international din Phnom Penh.