Ghid turistic Douala

Recomandat pentru: calarie, galerii de arta, muzee, istorie, viata de noapte, gastronomie

Despre Douala

Douala este cel mai mare oras din Camerun, cu o populatie de circa 3.000.000 de locuitori, dar si cel mai mare port al tarii. Istoria asezarii incepe cu mult inainte de aparitia in zona a primilor colonialisti portughezi, germani sau francezi. Pozitionarea sa strategica, in estuarul format de raul Wouri, i-a oferit numeroase avantaje economice, in secolul XVIII devenind un important centru al comertului transatlantic cu sclavi. Dupa 1884, orasul a devenit capitala a Camerunului German, sub denumirea de Kamerunstadt, iar in perioada 1940 - 1946, sub stapanire franceza, localitatea a fost capitala intregii colonii situate intre granitele actualului stat Camerun.

Orasul este deservit de Aeroportul International Douala, cel mai mare din tara. De aici exista curse directe catre Paris, Bruxelles si Lyon, dar si catre alte mari metropole africane.

Localitatea este impartita in doua zone distincte: Akwa, centrul vietii de noapte a orasului, si Bonanja, zona comerciala si administrativa. Orasul, considerat si capitala comerciala a Camerunului, dispune de multe magazine de lux si restaurante exclusiviste, cautate in special de expatii francezi sau libanezi care lucreaza aici in industria petroliera.

Unul dintre cele mai laudate obiective turistice este centrul cultural Doual'Art. Aici sunt organizate diverse expozitii de arta contemporana, foarte apreciate de artistii de profil din intreaga lume. Incercati sa trageti o fuga si pana la Piata Florilor, unde veti gasi nu doar o mare varietate de plante, ci si multe artefacte traditionale din lemn. Un loc ideal pentru a cumpara un cadou celor dragi, mai ales ca preturile sunt ceva mai ieftine. Nu aveti voie sa parasiti Douala fara sa admirati statuia “La Nouvelle Liberte”. Aceasta opera de arta este construita doar din materiale auto si industriale reciclate, contureaza forma unui om si a devenit in ultimii ani simbolul orasului. Parcul acvatic din Douala si Palatului Guvernului sunt alte doua atractii pentru vizitatori. O informatie suplimentara pentru microbisti si fanii FC Barcelona: aici s-a nascut mijlocasul echipei catalane, Alex Song.

De retinut ca Douala nu este o destinatie prea ieftina de vacanta, fiind considerat in 2012 al 27-lea cel mai scump oras din lume.

Douala