Informatii utile Camerun

Date generale


Capitala: Yaound
Moneda: Franc CFA BEAC (XAF)
Limba oficiala: Engleza, Franceza
Fus orar: GMT 01:00
Religie: Crestini (70.3%), Musulmani (18.3%), Alte religii (11.4%)

Camerun este recunoscuta pentru


arta
cultura
divertisment
expozitii
galerii de arta
muzee
puncte de interes

Cand este indicat sa vizitati Camerun

Ideal este sa va programati vacanta in Camerun in timpul sezonului cald, care dureaza din noiembrie pana in februarie, caracterizat prin temperaturi ridicate, dar in acelasi timp, adierea vantului face caldura mai usor de suportat. In general, regiunile nordice ale tarii sunt traversate de ploi, intre aprilie si octombrie, in timp ce sudul beneficiaza de precipitati in majoritatea lunilor anului, ceea ce face de multe ori imposibil transportul dintr-un oras in altul.

In general, sezonul cald este insotit de vanturile sahariene, caracterizate prin nisipuri de culoare rosiatica. Regiunile nordice inregistreaza cantitati importante de precipitatii intre septembrie–octombrie si aprilie-mai, in timp ce martie si mai sunt considerate lunile cele mai calduroase (40°C). Sudul tarii se confrunta cu precipitatii importante intre iunie si octombrie, motiv pentru care sunt de evitat vacantele in aceasta perioada.

Temperaturi medii lunare in Camerun

Cele mai potrivite luni pe o vacanta in Camerun sunt din noiembrie pana in februarie. Intre februarie si martie au loc si festivitati culturale prilejuite de cea mai importanta sarbatoare nationala – Tabaski, ocazie cu care africanii de credinta musulmana sarbatoresc prin parade foarte colorate si dansuri traditionale.

Ce sa luati in bagaj

Este bine sa va pregatiti bagajul cu rabdare si sa alegeti haine in functie de sezonul in care alegeti sa va petreceti vacanta in Camerun. Ca regula generala, evitati transparenta si tinutele excentrice, mai ales in regiunile nordice ale tarii, unde populatia este preponderent de religie islamica si au o educatie mai conservatoare. Optati pentru haine comode si usoare, care sa va permita sa va deplasati in soarele arzator din sezonul cald. Alegeti haine din bumbac sau in, un pulover, camasi si bluze, dar si o esarfa pentru doamne, in cazul in care aveti in plan vizite la moschei sau in alte lacasuri de cult.

Inainte sa faceti fotografii, asigurati-va ca acest lucru este permis in zonele publice. De asemenea, cereti acordul prealabil al localnicilor, daca intentionati sa le faceti fotografii. Nu uitati ochelarii de soare, cremele protectie solara, un binoclu dar si o trusa de prim ajutor.

Viza turistica pentru Camerun

Turistii romani care doresc sa-si petreaca vacanta in Camerun trebuie sa obtina viza de intrare, iar reprezentata diplomatica pentru Romania se afla la Moscova. Viza se elibereaza in baza pasaportului cu o valabilitate de minimum sase luni, la care trebuie sa adaugati doua formulare completate cu date personale, 2 fotografii, rezervarea de la hotel, biletele de avion dus-intors, plus achitarea taxei de eliberare a vizei in valoare de 52 USD.