Ghid turistic Kribi

Recomandat pentru: plaja, pescuit, cascada, relaxare

Despre Kribi

Kribi este o statiune turistica si oras port la Oceanului Atlantic, in sud-vestul Camerunului. Localitatea, cu circa 55.000 de locuitori, se afla la 150 de kilometri de Douala, cel mai mare oras al tarii, cel mai important port, si principala poarta de intrare in Camerun pe calea aerului. Asezarea a fost fondata oficial in 1828, ca centru al exportului de fildes si sclavi din sudul Camerunului.

Situat in apropierea Ecuatorului, Kribi se bucura de doua anotimpuri: unul scurt si uscat, al doilea lung si ploios. Temperaturile medii in timpul anului variaza putin, intre 25 si 32°C.

Kribi a devenit un important reper turistic in special pentru locuitorii celor doua mari orase ale tarii, Douala si Yaoume, care vin in aceasta statiune litorala sa se relaxeze la sfarsit de saptamana. Totusi, in acest moment, dezvoltarea infrastructurii turistice a zonei se afla abia la inceput. Daca ajungeti in Kribi ar fi bine sa rezervati din timp cazare, altfel riscati sa dormiti sub cerul liber. Odata ce ati facut acest pas, nu veti avea ce regreta. Desi putine, hotelurile si casele de vacanta sunt modern amenajate, dispunand de piscine si restaurante proprii, cu specific african.

Cel mai cautat obiectiv turistic din zona se afla la circa 8 kilometri in sudul orasului. Este vorba despre Cascadele de la Lobe, in fapt, un rau care se varsa spectaculos direct in mare. Si surpriza abia incepe. De aici se organizeaza mai nou o plimbare cu barcile canoe pana la satele pigmeilor Bagyeli. Asezarile tribale sunt situate de-a lungului vaii raului Lobe, iar pigmeii si-au dat recent acordul ca satele lor sa fie incluse intr-un circuit turistic.

Kribi si imprejurimile sale reprezinta un adevarat paradis pentru pescarii amatori, care pot invata de la localnici diferite metode traditionale de a prinde peste. Fireste, plajele sunt pline de magazine care vand preparate din peste, iar saptamanal este organizata in oras o piata doar cu produse marine. Daca sunteti pasionati de surf, aflati ca la sud de Kribi, pe plaja Tara, poate fi practicat acest sport. Tot acolo veti intalni si singurul surfer camerunez.

Kribi