Ghid turistic Limbe

Recomandat pentru: gradina botanica, plaja, gradina zoologica, gradini

Despre Limbe

Limbe, denumit Victoria intre 1858 si 1982, este un oras la Oceanul Atlantic, in sud-vestul Camerunului. Asezarea are o populatie de aproximativ 100.000 de locuitori si este considerata capitala turistica a tarii. Accesul in Limbe se face prin intermediul garii din oras sau cu masina de la cel mai apropiat aeroport, cel din Douala, aflat la circa 55 de kilometri.

Limbe este asezat intr-un superb golf la ocean, inconjurat de munti inalti. Plajele sale cu nisip negru si peisajele deosebite au transformat asezarea in principala destinatie turistica a tarii, alaturi de Kribi, pentru calatorii veniti din tarile occidentale. Dincolo de peisajele spectaculoase, punctul forte al orasului ramane viata de noapte. Cluburile, barurile si restaurantele din oras, dar si ora tarzie la care se da “stingerea” au transformat Limbe in principalul oras de distractii nocturne din Camerun. De altfel, la intrarea in localitate sta scris: “Limbe, un oras al prieteniei”, fraza devenita brand-ul turistic al asezarii.

Dar Lime ofera momente frumoase de relaxare si in timpul zilei. Wildlife Centre, o gradina zoologica amenajata si intretinuta de englezi, adaposteste o gama variata de primate, de la cimpanzei, la gorile, dar si specii de reptile si pasari. Animalele sunt tinute in custi largi, reproducand astfel un ecosistem natural in miniatura. In parc exista si terase unde puteti sa savurati bauturi si preparate traditionale. In apropiere se afla Gradina Botanica, amenajata de asemenea in stil occidental, unde puteti admira diverse specii de flora tropicala dar si vechile morminte ale militarilor germani cazuti aici in primul Razboi Mondial. In apropiere se afla un restaurant in aer liber care ofera o priveliste superba la ocean. Sa nu ratati nici plimbarile pe plaja la asfintit si nici specialitatile culinare locale din peste.

Spre deosebire de alte destinatii turistice din Africa, Limbe este considerat un oras sigur, cu o criminalitate mult sub medie.

Limbe