Ghid turistic Yaounde

Recomandat pentru: cultura, muzee, puncte de interes, arta, divertisment, expozitii, galerii de arta

Despre Yaounde

Yaounde este capitala Camerunului si al doilea mare oras ca populatie dupa Douala. Situata in centrul tarii, localitatea a fost fondata in 1888 de catre negustorii germani, ca un important centru al comertului cu fildes. In Primul Razboi Mondial a fost cucerit de catre belgieni, iar ulterior, pana la independenta Camerunului, a devenit capitala coloniei franceze.

Yaounde beneficiaza de un climat tropical umed, cu temperaturi medii in timpul anului care variaza intre 18 si 32°C.

Temperaturi medii lunare in Yaounde, Camerun

Principala poarta de intrare in oras este Aeroportul International Yaounde Nsimalen, de pe care aterizeaza regulat curse dinspre Paris, Londa, Bruxelles sau Amsterdam. Cele mai mult zboruri dinspre Batranul Continent opresc si pe aeroportul din Douala, dar isi continua drumul catre capitala Camerunului. In cazul in care alegeti sa coborati in Douala, puteti lua un autobuz sau trenul pentru a ajunge in Yaounde, drumul fiind parcurs in 3-4 ore.

Yaounde este un oras unic printre capitalele din Africa de Vest prin relieful sau deluros si acoperit de verdeata. Situat la o altitudine de 750 de metri, capitala Camerunului nu atrage la fel de multi turisti precum “rivala” Douala, mai plina de viata, dar este un loc in care calatorii interesati de vestul Africii isi pot incarca pentru doua-trei zile "bateriile".

Fiind capitala tarii, Yaounde se bucura de un stadard de viata ridicat si de un grad de securitate ridicat, peste celelalte localitati din Camerun. In centrul orasului se afla majoritatea cladirilor administrative ale tarii, cateva hoteluri si Piata Centrala.

Daca ajungeti in Younde sunt cateva obiective pe care nu aveti voie sa le ratati. Cea mai apreciata destinatie este Parcul National Mefou, unde sunt adapostite mai multe specii de primate, si unde ghizii, care vorbesc excelent engleza si franceza, va invata absolut tot ce vreti sa aflati despre maimute. O drumetie prin Parc dureaza circa 3 ore, iar la iesire exista un mic magazin unde puteti comanda un suc sau o bere. Trageti o fuga si pana la Muzeul de Arta Cameruneza. In ciuda numelui pompos, muzeul “inseamna” de fapt trei camarute ale Manastirii Benedictine unde sunt expuse artefacte vechi din lemn si bronz. Totusi, dupa ce veti vizita acest modest dar foarte bine intretinut muzeu, Muzeul National din Younde vi se va parea un loc prafuit si neinteresant. Numeroase biserici crestine, precum Catedrala Notre Dame des Victoires sau Basilica Marie-Reine-des-Apotres - construita pe locul primei biserici misionare din tara -, amintesc de trecutul colonial al Camerunului.

Amatorii de cumparaturi au la dispozitie mai multe magazine moderne si piete traditionale, cea mai interesanta de vizitat fiind Piata Mokolo. Chiar daca viata de noapte nu se compara cu cea a “suratelor” situate la Oceanul Atlantic, Yaounde ofera turistilor cateva restaurante, cluburi si piscine de calitate. Mai ales, nu ratati restaurante specializate in bucatarie traditionala cameruneza. Ar fi pacat sa plecati din Yaounde fara sa stiti ce gust are carnea de crocodil.

Dupa cum spuneam, orasul este unul destul de sigur pentru turisti, cu o criminalitate redusa. Evitati insa sa apelati la taxiuri nerecomandate in prealabil, altfel riscati sa ramaneti fara portofel.

Top obiective turistice Yaounde

Muzeul de Arta Cameruneza din Yaounde
Muzeul de Arta Cameruneza din Yaounde

In capitala Camerunului - Yaounde, se afla Muzeul de Arta Cameruneza (Musée d'Art Camerounais), o cladire ce gazduieste o colectie impresionanta...

Gradina Zoologica din Yaounde
Gradina Zoologica din Yaounde

Mvog-Betsi Zoo este cea mai mare gradina zoologica din Camerun si implicit din Yaounde, capitala tarii. Acest complex a fost conceput in special pentru...

Muzeul National din Yaounde
Muzeul National din Yaounde

Muzeul National din Yaounde a luat nastere in anul 1972, cand Ministerul Informatiei si Culturii a pus stapanire pe cladirea unde se afla prestigiosul...

Yaounde