Despre Canada

De la Banff la Insula Baffin, sau de la Tofino la Toronto, Canada este o tara remarcabila. Fie ca sunteti atras de aventura sau un explorator, fie ca sunteti un iubitor de cultura sau un gurmand pasionat de gusturi fine, sau toate acestea la un loc, Canada ofera pentru toti numeroase atractii si lucruri de facut.

Intinzandu-se pe 5,500 km, de la Atlantic la granita Yukon-Alaska, a doua tara ca marime din lume se mandreste cu o diversitate uimitoare de peisaje: coasta accidentata se invecineaza cu paduri imense si lacuri de smarald care contin o gama uimitoare de animale salbatice; vastele preerii, aparent fara sfarsit, zonele frumoase de la munte si orasele cosmopolite sunt completate de avanposturi indepartate, ciudate.

Orasele canadiene sunt progresive, vibrante si in mod frecvent caracterizate drept "cele mai bune locuri in care se poate trai" – nivelul calitatii vietii din Vancouver, Ottawa si Montreal este foarte bine clasat in multe topuri realizate cu privire la acest aspect.

Toronto, un mozaic veritabil de diverse cartiere, se afla intr-o locatie de invidiat pe malul lacului Ontario Canada, in timp ce capitala, Ottawa, contine un numeroase muzee mari si Canalul Rideau cunoscut pentru facilitatea de patinaj pe gheata in timpul iernii. Zgarie-norii din Montreal va vor ului.

In Canada se vorbesc doua limbi oficiale; engleza si franceza. Limba engleza este limba vorbita in cea mai mare parte a tarii, in timp ce franceza este limba principala vorbita in provincia Quebec.

Canada are multe de oferit turistilor. Tara are unele dintre cele mai frumoase zone naturale din lume si are numeroase orase care ofera activitati culturale si evenimente sportive pentru localnici si turisti deopotriva. Daca turistii aleg sa viziteze Canada in timpul verii, toamna, iarna sau primavara, ei vor gasi activitati care sunt sigur distractive si amuzante. Quebec, Ontario si British Columbia sunt renumite pentru statiunile de schi in randul celor care cauta acest tip de emotie. Acestea ofera, de asemenea, trasee pentru drumetii in timpul anotimpurilor calde. In partea de vest, British Columbia ofera, de asemenea, unele dintre cele mai minunate vederi. In est, Toronto este o zona metropolitana mare, care ofera mai multe galerii de arta, mai multe muzee, restaurante fine, spa-uri de clasa mondiala si festivaluri culturale pe tot parcursul anului. Turistii care stau in Toronto pot pleca in excursii de o zi la Cascada Niagara, Windsor si Stratford. Montreal este, de asemenea, un oras mare care ofera numeroase atractii culturale si zone istorice. Mergand mai departe spre est, multi turisti vor dori sa calatoreasca in Prince Edward Island.

Nu trebuie sa uitati de experientele unice pe care Canada le ofera. Puteti schia pe tobogane abrupte, in British Columbia, puteti face caiac in Nova Scotia sau va puteti bucura de un sejur la o ferma Albertan. Puteti fotografia grizzly in Yukon, sau asculta in veneratie la vuietul asurzitor al cascadei Niagara.

Canadienii sunt cunoscuti pentru prietenia si politetea lor. Ei sunt un popor foarte primitor care face orice turist sa se simta ca acasa. Canada este o natiune de imigranti, cu adevarat cosmopolita - aproximativ 20% din populatie este nascuta in afara granitelor. In timp ce alte tari au evitat imigrarea, Canada a recunoscut importanta acesteia pentru dezvoltarea economica si sociala, si continua sa primeasca un numar mare de lucratori tineri, calificati si extrem de educati din strainatate in fiecare an.

Cu un uluitor peisaj si cu posibilitatea realizarii multor activitati in aer liber, Canada ofera nenumarate posibilitati de a calatori.