Ghid turistic Baie Comeau

Recomandat pentru: peisaje, natura, relaxare

Despre Baie Comeau

Baie Comeau este un oras situat pe malurile raului Mancouagan si al Sfantul Lawrence River. Situata la aproximativ 400 km la nord de orasul Quebec, aceasta locatie este locul de origine al fostului prim-ministru Brian Mulroney. Fondat in 1936, orasul este cunoscut pentru bogatia sa naturala.

Vizitatorii acestui oras oras vor privi cu admiratie minunile naturale ale zonei, si vor putea invata despre animalele salbatice de la Maison de la Faune sau Centrul Boreal du St-Laurent, unde pot primi tururi ghidate de trasee montane locale. Amatorii de sport pot urmari echipa de hochei locala, Baie-Comeau Drakkar la Centrul Henry-Leonard. Orice excursie in zona nu ar fi completa fara a explora apele raului Saint-Lawrence, cea mai importanta cale de apa din Canada si unul dintre cele mai mari rauri din lume.

Regiunea este un centru forestier important pentru industria celulozei si hartiei detinuta de Abitibi. Alaturi de industria hidro-electrica si de industria hartiei, o fabrica de aluminiu a asigurat locuri de munca in zona pentru zeci de ani.

Desi la aceeasi latitudine ca si Vancouver sau Paris, Baie-Comeau are un climat subarctic. Iernile sunt predominate de vanturi si caderi de zapada mari.

Aeroportul Baie-Comeau este situat la 9.3 km sud-vest de Baie-Comeau, in apropiere de St Lawrence River

Baie Comeau