Despre Banff

Banff este un oras situat in Parcul National Banff din Alberta, Canada. Acesta este situat la aproximativ 126 km vest de Calgary si la 58 km est de Lake Louise. La o altitudine de 1463 metri, Banff este comunitatea cu a doua cea mai mare altitudine din Canada dupa Lake Louise.

Banff este primul oras incorporat intr-un parc national canadian; este una dintre cele mai populare destinatii turistice din Canada, un oras cunoscut pentru imprejurimile sale montane si izvoarele termale. Este o destinatie pentru sporturi in aer liber si drumetii, ciclism si schi. Village Sunshine, Norquay si Lake Louise Mountain Resort sunt cele trei statiuni de schi situate in parcul national.

Banff experimenteaza un climat subarctic. Temperaturile de iarna variaza de la un minim de -14.1 °C la un maxim de - 4.6 °C. Temperaturile de vara sunt placute, cu o medie mare de 21,9 °C si o medie mica de 7,4 °C.

Exista o serie de munti situati in imediata vecinatate a orasului; acestia includ Mount Rundle, Cascade Mountain si Mount Norquay. Mount Norquay are o partie de schi, precum si trasee de ciclism montan.

O atractie turistica populara, Gondola Banff, este disponibila pentru a urca Sulphur Mountain.

Lacul Minnewanka situat la 6 minute de oras este o zona foarte populara care ofera o varietate de activitati. Ciclismul montan, drumetiile si pescuitul sunt activitatile permise in aceasta parte a parcului. Tunnel Mountain este foarte popular pentru drumetii rapide. A fost numit Tunnel Mountain deoarece initial a vrut sa se faca un tunel pentru Canadian Pacific Railway chiar prin munte.

Banff gazduieste o serie de evenimente de talie mondiala: Festivalul Mondial Banff Television, Festivalul de Film Banff Mountain, Festivalul de Muzica Rocky Mountain si Fest Bike.

Consiliul a Banff a lansat un sistem de autobuz local numit Roam, cu trei trasee de legatura a orasului, Tunnel Mountain, Banff Springs Hotel si Banff Gondola. Multe statii de autobuz de-a lungul rutelor au ecrane care afiseaza exact cate minute au ramas pentru a ajunge la destinatie.

Cel mai apropiat aeroport de Banff este Aeroportul International Calgary din Calgary.

Banff