Ghid turistic Calgary

Recomandat pentru: parcuri, activitati in aer liber, ciclism, istorie, gradina zoologica, shopping, gastronomie

Despre Calgary

Calgary este un oras situat in provincia Alberta, Canada. Acesta este situat pe raul Bow in partea de sud a provinciei, intr-o zona de dealuri si prerii, Activitatea economica din Calgary este in mare parte axata pe industria de petrol si agricultura. In 1988, Calgary a fost primul oras canadian care a gazduit Jocurile Olimpice de Iarna.

Calgary beneficiaza de un climat continental umed, cu ierni lungi, reci si uscate, dar foarte variabile si veri scurte, moderat calde. Clima este mult influentata de altitudine orasului si de apropierea de Muntii Stancosi.

Acest oras ofera o multime de atractii turistice vizitatorilor care il viziteaza. Prince's Island Park este cel mai mare parc din centrul orasului Calgary; o insula cu trasee frumoase pentru mersul pe jos si relaxare, aici avand loc si doua dintre cele mai mari festivaluri anuale ale orasului: Festivalul de Muzica Folk si Carifest. O vizita la Turnul Calgary va va oferi o vedere minunata asupra orasului si imprejurimilor. In timpul zilei de aici puteti avea o vedere clara a Muntilor Stancosi la vest. Acesta dispune de un restaurant rotativ, un bar si o punte de observatie. Una dintre cele mai faimoase strazi din Calgary, Stephen Avenue, a fost declarata National Historic District de Guvernul Canadian. Aceasta strada gazduieste magazine, baruri, pub-uri si restaurante. In de nord-est a centrului orasului puteti vizita Chinatown, inima diasporei asiatice din Calgary. Veti fi, de asemenea, incantati de piata Olympic. Muzeul Glenbow este cel mai mare muzeu din vestul Canadei, cu peste 93.000 de metri patrati de spatiu expozitional. Mai mult de 20 de galerii sunt pline cu obiecte din Colectia Glenbow- cu peste un milion de obiecte care subliniaza istoria locala.

Aeroportul International Calgary este bine deservit de operatorii de transport canadieni si internationali. Destinatiile internationale deservite de Westjet includ Los Angeles, San Francisco, San Diego, Palm Springs, Phoenix, Las Vegas, Orlando si New York. Aeroportul International Calgary este, de asemenea, un hub pentru Air Canada. Destinatiile internationale deservite de Air Canada includ Seattle (in sezon), Portland (in sezon), Los Angeles, San Francisco, San Diego, Phoenix, Las Vegas, Chicago, New York, Londra-Heathrow, Frankfurt si Tokyo-Narita. British Airways ofera zboruri zilnice spre si din Londra - Heathrow. Lufthansa ofera zboruri zilnice spre si din Frankfurt. La fel ca majoritatea aeroporturilor mari, acest aeroport ofera mai multe optiuni pentru a ajunge in oras: taxi, transferuri private, autobuze.

Calgary