Ghid turistic Charlottetown

Recomandat pentru: istorie, gastronomie, alte atractii

Despre Charlottetown

Charlottetown este capitala provinciei Prince Edward Island, Canada, fiind desemnat ca oras in 1885. Orasul are un climat continental umed moderat. Iernile sunt mai blande decat in multe orase la o latitudine similara: media lunii ianuarie este de -8 °C, iar minimele ajung la -20 °C. Verile sunt usoare, cu maxime de 23.2 °C.

Charlottetown este un exemplu excelent de oras vibrant, cu un deosebit farmec istoric si multe sarbatori festive. Foarte mandri de trecutul orasului lor, locuitorii se lauda cu peluze frumos amenajate, paturi de flori bine intretinute, strazi marginite de copaci si case istorice pictate cu bun gust. Pentru multi, Charlottetown continua traditia de ospitalitate si sentimentul de apartenenta cunoscut in intreaga provincie din Prince Edward Island domina.

Charlottetown nu isi promoveaza doar trecutul - festivaluri, sarbatori si evenimente speciale au loc continuu. Orasul are o retea de trasee de mers pe jos; bulevarde mari cu magazine si restaurante; terenuri de golf foarte apreciate. Centrul orasului gazduieste cladiri istorice si multe alte atractii deosebite.

Azi, peisajul orasului Charlottetown este dominat de dezvoltarea urbana de-a lungul zonelor malului marii, de dezvoltarea suburbana la vest, nord si est, precum si in zona aeroportului - la nord. Dezvoltarea comerciala, in afara de cartierul de afaceri central, este concentrata de-a lungul mai multor coridoare rutiere: North River Road - Malpeque Road, Drumul Sf. Petru Mount Edward Road, Kensington Road. Daca veti strabate strazile Queen, Water si Grafton veti fi realmente incantati.

Ca si obiective turistice, in oras puteti vizita: Bazilica Sfantul Dunstan, Casa Provincia, Pavilionul Hall, Centrul de Arte – care gazduieste mai multe teatre, o galerie de arta, Bistro Mavor si un magazin de cadouri - si Muzeul Istoric - deschis tot timpul anului pentru vizite.

Aeroportul orasului, Charlottetown Airport, are zboruri non-stop la Toronto, Montreal, Halifax, Ottawa, si New York (JFK). Comaniile care deservesc aeroportul sunt: Air Canada (Halifax, Montreal, Ottawa, Toronto), WestJet (Toronto), Delta Air Lines (New York). Acest aeroport este unul dintre cele mai prietenoase cu turistii, acest lucru datorandu-se in mod evident zborurilor rare si avioanelor mici. Check-inul are loc de obicei in cinci minute sau mai putin. Aeroportul este mic, accesibil, si prietenos - la fel ca si orasul in sine!

Charlottetown