Ghid turistic Dawson City

Recomandat pentru: istorie, peisaje, muzee

Despre Dawson City

Dawson City este situat in Yukon, Canada. Din anul intemeierii in 1886 pana in 1953 orasul a fost capitala teritoriului canadian. Dawson se afla pe malul de rasarit a fluviului Yukon amplasat la gura de varsare a afluentului Klondike River, si la 240 km sud de cercul polar. Sursa economica a orasului o reprezinta turismul si exploatarea aurului care este inca o ocupatie actuala.

Diamond Tooth Gerties Gambling Hall este o relicva turistica a vechilor zile Gold Rush, dar este inca o locatie frecventata de localnici si vizitatori deopotriva. Veti putea vedea aici reprezentatii de can-can in timpul noptilor, va veti putea angrena in jocuri de noroc de tot felul, si veti putea servi masa. Cimitirul de barci, Paddle, aduce in prim plan nave cu zbaturi vechi care navigau pe Yukon. Orasul are o mare varietate de cimitire, inclusiv evreiesc, masonic si altele. Ele sunt o amintire a trecutului plin de culoare al orasului.

Unul dintre hotelurile la care va puteti caza este Dawson City River Hoste. Taxele de ridicare a corturilor in camping sunt de 9 $ pe persoana. Veti avea posibilitatea de a inchiria biciclete si canoe si sa participati la excursii organizate.

Dawson City este accesibil prin partea de sus a Autostrazii Mondiale (in cazul in care calatoriti spre est din Alaska), sau prin intermediul Autostrazii Klondike (in cazul in care calatoriti spre nord). Dawson City are, de asemenea, un mic aeroport pentru zboruri charter.

Dawson City