Ghid turistic Halifax

Recomandat pentru: shopping, istorie, gastronomie

Despre Halifax

Orasul Halifax este un oras situat in Nova Scotia, Canada, care a fost infiintat in 1749. Orasul a fost capitala provinciei Nova Scotia.

Orasul ofera atractii turistice deosebite, intre care se numara: Citadel Halifax, un vechi fort situat pe un deal cu vedere la oras si port. In prezent, cetatea este un sit istoric national si gazduieste un muzeu si o mica garnizoana. Muzeul este deschis doar din mai pana in octombrie. Muzeul National de Imigrare expune artefacte legate de imigratia canadiana. Muzeul Maritim din Atlantic are exponate si artefacte legate de scufundarea Titanicului si devastatoarea explozie din 1917 de la Halifax. Galeria de Arta Nova Scotia nu este impresionanta ca marime dar evidentiaza lucrari ale unor artisti locali celebri, cum ar fi Maud Lewis (folk) si Alex Colville (hyperrealist).

Chiar in centrul orasului se afla Biserica St Matei, cea mai veche biserica din Canada. Cladirea a fost deschisa in 1859, dar congregatia dateaza din 1749.

Orasul ofera si minunate gradini publice si parcuri. Spring Garden si South St. Park –o frumoasa gradina in stil victorian, sunt minunate. Acestea includ iazuri, flori, rate, gaste, si, uneori, muzica in foisor. Point Pleasant Park (punctul cel mai sudic al orasului) este un parc linistit care serveste ca un punct de vedere la port si la Oceanul Atlantic. Parcul contine unele fortificatii militare istorice.

York Reduta merita o vizita, deoarece este un loc plin de istorie - un complex intins de forturi datate de la 1790 la 1940. Aici veti putea petrece ore pentru explorarea tunelurilor, pesterilor, stancilor, tunurilor si traseelor.

In Halifax sunt organizate si o serie de evenimente. Festivalul Busker se organizeaza in fiecare an in luna august pe strazile orasului, veti putea asculta muzica si face diverse cumparaturi de la vanzatorii ambulanti; Nova Scotia International Air Show este un un eveniment anual, care are loc la inceputul lunii septembrie. Acum aveti o mare sansa de a vedea echipele acrobatice ale fortelor aeriene nationale. Royal Nova Scotia International Tattoo este organizat in fiecare iulie, fiind cel mai mare spectacol anual de interior din lume. Combinatia sa unica de muzica, dans, teatru, gimnastica, comedie, concursuri si multe altele, ii da un farmec deosebit. Festivalul Tall Ships - la fiecare cativa ani, Halifax gazduieste pana la 30 de vase istorice si unice de navigatie maritima din intreaga lume.

Aeroportul International Halifax Robert L. Stanfield este situat la 35 km nord de Halifax. Acesta este cel mai mare aeroport din provinciile maritime, cu zboruri directe din Toronto, Montreal, New York, Chicago, Ottawa, Calgary, Boston, Philadelphia, Londra si de servicii limitate la destinatii regionale si de vacanta. Conexiunile directe in Europa sunt furnizate de catre Air Canada (Londra - Heathrow), Thomas Cook Airlines (Londra-Gatwick), Condor (Frankfurt - Main, doar mai - octombrie), Affair Canadian si Icelandair (scurta escala in Reykjavik).

Halifax