Ghid turistic Hamilton (CA)

Recomandat pentru: cascada, shopping, alte atractii

Despre Hamilton (CA)

Hamilton este un oras situat la sud-vest de Toronto la capatul vestic al lacului Ontario; in provincia Ontario, Canada. Clima orasului Hamilton este continentala, caracterizata prin conditii meteorologice schimbatoare. Cu toate acestea, clima este moderata comparativ cu a celor mai multe orase din Canada.

Din punct de vedere turistic, orasul ofera mai multe atractii. Fondata in 1914, Galeria de Arta Hamilton este a treia cea mai mare galerie de arta publica din Ontario. Galeria are peste 9.000 de lucrari din colectia sa permanenta care se concentreaza pe trei domenii: istorie canadiana din secolul al XIX-lea, istorie contemporana canadiana si istorie europeana. Muzeul de Arta McMaster infiintat la Universitatea McMaster din 1967, afiseaza o colectie de arta de mai mult de 7.000 de obiecte, inclusiv de arta istorica, moderna si contemporana. O vizita la Castelul Dundurn, unul dintre reperele cele mai recunoscute din Hamilton va va impresiona. Acest castel ilustreaza viata lui Sir Allan Napier Macnab (1798-1862). Muzeul de aburi si Tehnologie este un bun exemplu de arhitectura, dar are si exponate interesante – intre allele locomotive cu aburi. Westfield Heritage Village este un adevarat muzeu de istorie vie. Canadian Football Hall of Fame are programe interactive, display-uri, o biblioteca, arhive si gazduieste Cupa Grey.

Hamilton are, de asemenea, o scena de teatru activ. Teatrul Varsator plus companiile de amatori s-au deschis in ultimul deceniu, aducand o varietate de spectacole. In ciuda imaginii sale industriale, Hamilton are 1077 de hectare de parcuri, 549 ha zone naturale si 137 km de trasee.

Cascadele din zona fac ca orasul Hamilton sa fie numit si "Orasul cascadelor". Peste 100 de cascade sunt cunoscute (mai multe au fost gasite in 2008 si exista probabil altele care nu au fost descoperite inca).

Pentru a vizita acest oras cautati un zbor catre John C. Munro Hamilton International Airport, care gazduieste transportatori aerieni si operatori de turism mari. Aeroportul ofera zboruri frecvente in Canada, America, Caraibe si destinatii europene. Aeroportul Hamilton este rapid si eficient, datorita dimensiunilor sale relativ mici. Cladirea singurului terminal poate fi parcursa in doua minute si exista foarte putine sanse de confuzie pentru pasageri la imbarcare sau debarcare.

Hamilton (CA)