Ghid turistic Hantsport

Despre Hantsport

Hantsport este un oras canadian mic si port situat in partea de vest a provinciei Nova Scotia. Hantsport este situat chiar la sud de granita cu Kings County si se aseaza pe malul de vest al raului Avon. Orasul este cel mai bine cunoscut pentru istoria sa de constructii navale, de mare viteza si ca loc in care se afla Victoria Cross.

Constructiile navale au aparut ca o industrie importanta in secolul al XIX-lea si orasul a produs un numar mare de nave din lemn si unele vase cu aburi inainte de declinul de constructiilor navale din lemn la sfarsitul anilor 1800. Vase notabile au inclus barca Hamburg, cea mai mare barca pentru teren accidentat construita vreodata in Canada, si barca Plymouth, renumita pentru jurnalele de Alice Coalfleet.

Artefactele din istoria orasului sunt pastrate la Churchill House, un conac restaurat care serveste ca un centru al comunitatii si muzeu.

Orasul ofera un teren pe care se pot desfasura diferite jocuri. In primavara anului 2012, locul de joaca a suferit renovari majore, fiind aduse diferite echipamente si instalandu-se un Pad Splash Vortex. Terenul de tenis din oras ofera 3 suprafete de joc. Terenuri de baschet veti gasi la intrarea principala a Centrul Comunitar Grounds. De asemenea, veti gasi in oras si 3 terenuri de baseball: Med Starratt, Billy Cleveland, si Red Barn Field.

Iubitorii naturii se pot bucura de parcurile orasului. Fundy Centennial Park situat pe strada Avon ofera o vedere pitoreasca a raului Avon. Acest parc este un loc frumos pentru un picnic sau pentru a va odihni si de a vedea mareele si peisajul. Chittick Park ofera o zona frumoasa de odihna cu o fantana memoriala dedicata pompierilor. McDade Park ofera, de asemenea, un popas frumos.

Asadar, orasul va poate oferi tot ceea ce aveti nevoie pentru o vacanta linistita in care sa puteti vizita diferite atractii turistice si sa faceti sport.

Hantsport