Ghid turistic Kingston (CA)

Recomandat pentru: istorie, restaurante, shopping

Despre Kingston (CA)

Kingston este capitala statului insular Jamaica. Orasul portuar a fost intemeiat in anul 1693, si ocupa o suprafata de 25 km². Orasul propriu-zis este marginit de Stony Hill la nord, Papine la nord-est si Harbour la est. Kingston este inconjurat de Muntii Albastri, Red Hills, Long Mountain si Harbour Kingston. Orasul este situat pe Liguanea Plain, o campie aluvionara a raului Hope.

Kingston are un climat tropical caracterizat de un sezon umed din mai pana in noiembrie, care coincide cu sezonul uraganelor, si un sezon uscat din decembrie pana in aprilie.

Doua zone alcatuiesc partea centrala a orasului Kingston: centrul istoric si New Kingston.

Orasul Kingston are cateva parcuri urbane, care adesea gazduiesc diverse evenimente si festivitati. Cele mai populare parcuri sunt: Emancipation Park, Hope Gardens, Devon House, St William Grant Park si Mandela Park. Hope Gardens serveste ca o atractie nationala fiind cel mai mare gradina botanica din zona. Gradinile au multe specii exotice si copaci endemici din Jamaica. De-a lungul anilor, ravagiile provocate de uragane si alte dezastre au dus la pierderea unui numar semnificativ de specii. La Gardens Hope vizitatorii pot vedea o inclusiv Muzeul de nuca de cocos, Casa Orhideea, Lily Pond si Palm Avenue. Hope Gardens are o gradina zoologica adiacenta pe care o puteti vizita.

Liguanea Club un club de agrement adresat clasei superioare, situat pe Bulevardul Knutsford, va va impresiona in mod placut.

Pentru a vizita acest oras cautati un zbor catre Aeroportul International Norman Manley.

Kingston (CA)