Cum se ajunge in Montreal

Pierre Elliot Trudeau International Airport (Dorval, in trecut) este principala cale de access pre oras, situate in vestul metropolei. Aici aterizeaza zilnic curse transatlantice dar si interne, aeroportul fiind unul din cele mai aglomerate din lume. Destinatii ca Frankfurt, Doha, Londra, Paris, Madrid, Casblanca sau Roma sunt doar cateva dintre cele mai cunoscute pe harta lumii. Modernizat, dotat cu cele mai moderne echipamente si cu o infrastructura bine definita, aeroportul este o bijuterie arhitecturala dar considerat si unul dintre cele mai moderne, din punct de vedere al tehnicii navigatiei aeriene.

De la aeroport, compania STM, va pune la dispozitie autobuze 24/7, care pleaca inspre Montreal (traseul 747), in biletul care costa 8 dolari canadieni, fiind inclus si accesul gratuit timp de 24 de ore la metroul care apartine aceleiasi companii.

Si taxiul este o varianta facila si comoda, pretul unei curse catre centru orasului fiind de 40 de dolari. In cazul in care doriti sa faceti o calatorie in afara metropolei, veti plati 17 dolari pe kilometru.

In Montreal puteti ajunge cu masina din Toronto pe autostrada 401, in aproximativ 5 ore, din Ottawa mergeti circa doua ore pe autostrada 417, din Quebec City circa trei ore, din New York City, drumul este parcurs in aproximativ sase ore, iar din Boston veti ajunge la destinatie, dupa ce de la granita veti calatori circa o ora si jumatate.

Si cu trenul, accesul in oras este foarte facil, compania nationala de cai ferate operand curse inspre si dinspre marile orase, turistii avand de ales doar perioada zilei in care doresc sa calatoreasca, cursele fiind la dispozitia publicului 24 de ore din 24.

Din Ottawa, drumul pe calea ferata dureaza doua ore, costul calatoriei fiind de 35 de dolari, din Toronto, patru ore de mers, pretul fiind de 85 de dolari si din Quebec City, pentru 47 de dolari, distanta va fi parcursa in trei ore. Este bine de retinut ca din Toronto aveti la dispozitie sase curse, in timp ce din Ottawa si Quebec City aveti la dispozitie cinci curse in decursul unei singure zile.

Ar mai fi de mentionat ca mai aveti la dispozitie si curse dinspre New York, drumul fiind estimat la 11 ore, pretul fiind de 61 de dolari, operatorul asigurand o cursa pe zi spre Chicago, puteti calatori 24 de ore, pretul fiind de 114 dolari si din Washinton DC calatoria dureaza 16 ore si costa 120 de dolari.

Montreal