Informatii utile Montreal

Date generale


Moneda: Dolar canadian (CAD)
Limba oficiala: Engleza, Franceza
Fus orar: GMT -05:00

Montreal este recunoscuta pentru


muzee
arta
galerii de arta
gradina botanica
gastronomie
shopping

Cand este indicat sa vizitati Montreal

Din punct de vedere meteorologic, orasul poate fi gazda perfecta in orice anotimp, primavara si vara puteti avea parte de distractii si mijloace de relaxare conexe sporturilor de vara si nautice,caiac-canoe, trversari de curenti cu barca iar iarna, principalele moduri de a va petrece timpul sunt legate de sporturile si activitatile legate in mod direct de sezonul rece. Vara puteti sa va petreceti timpul liber facand caiac-canoe si rafting, iar iarna puteti patina, schia sau face snowbarding.

Temperaturi medii lunare in Montreal, Canada

Pe tot parcursul anului puteti face plimbari deosebit de agreeabile in parcurile metropolei Parcul Jean Drapeau, Lafontaine, Gradina Botanica, Parcul du Mont-Royal, fiind destinatiile preferate ale turistilor.

Din punct de vedere al evenimentelor culturale, aici se desfasoara o multime de festivaluri. Festivalul de Comedie, Shakhespeare in the Parc, festival de teatru ce se desfasoara in aer liber, accesul fiind gratuit, Festivalul Lumii Arabe, Zilele Montrealului, un eveniment desfasurat in cursul iernii (februarie) si care cuprinde manifestari din categoria celor dedicate artei gastronomice si oenologiei (degustare de vinuri) dar si Festivalul International de Jazz, Festivalul de Muzica Pop, Festivalul International de Film, la care participa concurenti din peste 70 de tari si tot din categoria evenimentelor dedicate artei cinematografice, Festivalul Fantasia.

Ce sa luati in bagaj

In general, orasul este de-a dreptul prietenos in ceea ce priveste clima, avand toate cele patru anotimpori distincte. Primaverile si toamnele sunt blande, verile calde, arareori toride si cu umiditate ridicata, iernile fiind reci si cu ninsori abundente. Prin urmare, in functie de sezonul in care vizitati orasul, trebuie sa va luati in bagaj haine usoare si incaltaminte sport pentru p[rimavara, vara si toamna, pentru iarna in schimb, va trebui sa apelati la accesoriile calduroase, rezistente la intemperii.

Modalitati de plata in Montreal

Fiind foarte dezvoltat din punct de vedere economic, in Montreal puteti apela la ambele modalitati de plata: cardul sau cash. La o scurta sondare a pietei, va putem spune ca o masa la restaurant costa intre 12 si 70 de dolari, un kilogram de piept de pui 10 dolari, un kilogram de rosii 3 dolari, un pachet de tigari 9 dolari si o bere in jur de 6 dolari.

Transportul in Montreal

Fiind un oras turistic, preocuparea autoritatilor pentru transport este vizibila fara cel mai mic efort. Autobuze, trenuri, metrouri sau taxiuri, iata modalitatile de deplasare in intreriorul orasului sau spre suburbii. Daca luam in considerare si faptul ca anumite companii pun la dispozitia turistilor autocare pentru deplasarea in alte orase, putem spune ca din punct de vedere al transportului orasul beneficiaza de unele din cele mai bune retele din lume.

Shopping in Montreal

Piata Bonsecour este locul ideal pentru amatorii de obiecte de arta traditionala. Institutul de Design Montreal, vine in intampinarea cumparatorilor cu obiecte de menaj si accesorii pentru casa si gradina, produse ce pot fi achizitionate la preturi deosebit de avantajoase. Buticul Meseriasilor prezinta spre vanzare obiecte de arta traditionala din lemn, ceramica sticla sau metal dar si cu bijuterii, fabricate de peste cei 100 de artisti-meseriasi ai breslei. Gogo Glass este o galerie de arta in care, pe langa faptul ca puteti cumpara obiecte artizanale din sticla, aici au loc demonstratii despre arta prelucrarii sticlei.

Daca doriti obiecte de arta de valoare mai insemnata, noi va putem indruma spre cele doua galerii de arta ale metropolei si anume Galerie de Chariot si Michel-ange.

Iubitorii de articole vestimentare pot vizita Collection Mariouche, un magazin care vinde in speciala haine reconditionate din blanuri vechi, aceasta fiind considerata pe plan local o adevarata arta.

Viza turistica pentru Montreal

Viza turistica se obtine prin intermediul ambasadelor si consulatelor guvernului canadian, de pe teritoriul propriu tarii sau prin reprezentantele diplomatice din strainatate.

Montreal